Σε ρόλο “μοντέλων” Ολυμπιονίκες και πρωταθλήτριες στην εκδήλωση της “Καλλιπάτειρας”

Εκεί που το κράτος σηκώνει τα χέρια ψηλά αδυνατώντας να δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες και υποδομές, βάσει των οποίων οι ικανοί αθλητές θα μπορούσαν να αναδείξουν το πραγματικά μεγάλο ταλέντο τους και να δοξάσουν την χώρα μας διεθνώς, έρχεται η “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ” το γυναικείο αυτό αθλητικό σωματείο με τα 41 χρόνια δράσης, να ενισχύσει οικονομικά τους αθλητές μας, ώστε να μπορέσουν να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους!
 
 
Η πρόσφατη εκδήλωση της ” Καλλιπάτειρας”, είχε σκοπό να ενισχύσει την Εθνική μας ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης για την διοργάνωση της Βουδαπέστης. Στο Ιntercontinental λοιπόν απολαύσαμε όλοι μας την επίδειξη υπέροχων ρούχων Oscar de la renta , που την έκανε ακόμα πιο εντυπωσιακή το γεγονός ότι μοντέλα αυτή την φορά δεν ήταν τα – συνήθως ανορεκτικά, άνευρα και άψυχα πλάσματα, άλλα γυναίκες με σπουδαία προσωπικότητα και έντονη εσωτερική ακτινοβολία! Ήταν δε τόση η ακτινοβολία τους που χάριζαν λάμψη και δόσεις από την μαγική χρυσόσκονη της θετικής αύρας τους , στα ήδη λαμπερά και γκλάμορους ρούχα του Oscar de la renta!
Η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη
Η αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραιτίδου
Η ολυμπιονίκης Μορφούλα Ντόνα
Και ξαφνικά τα ρούχα αυτά απέκτησαν άλλο ” περιεχόμενο”, και άλλο ” ειδικό βάρος” όταν τα φόρεσαν η Πρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ (πόλο), η αντιπρόεδρος του ΣΕΟ ΕΥΗ ΜΩΡΑΙΤΙΔΟΥ (πόλο) και η ΜΟΡΦΟΥΛΑ ΝΤΟΝΑ (ρυθμικής γυμναστική).
Επιπλέον «νύφες» του Oscar de la renta ηταν οι πρωταθλήτριες στο ντουέτο της συγχρονισμένης κολύμβησης, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΕΒΕΛΙΝΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ .
Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη
Η ευρηματική πρόεδρος της Καλλιπάτειρας και πρέσβειρα του “ευ αγωνίζεσθαι” ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, πάντα βρίσκει τροπο ωστε οι φίλοι της Καλλιπατειρας , όχι μόνο να συνεισφέρουν στους ιερούς σκοπούς του ιστορικου αυτου αθλητικού σωματείου , και να πρωτοστατούν ως ” ενεργοί πολίτες” προσφέροντας κοινωνική αλληλεγγύη εκεί οπου χρειάζεται , αλλα και να το απολαμβάνουν στο έπακρο, δημιουργώντας στις εκδηλωσεις ενα κλίμα οπου ο ολυμπισμος, ο πολιτισμός, και οι αρχές του ” ευ αγωνίζεσθαι” , αρχές που αποτελούν άλλωστε τον βασικό άξονα της “Καλλιπατειρας”, ειναι διαχυτες!
 
Εβελινα Παπάζογλου, Βουλα Κοζομπολη, Κατερινα Παναγοπουλου,Ευη Μωραιτιδου, Μορφουλα Ντονα,Ευαγγελία Πλατανιωτη
Ετσι λοιπόν και τον χειμωνα στην ” Μεγαλη Βρεττανια , αλλα και την Δευτέρα στο intercontinental,οι Ολυμπιονικες μας πρωταγωνίστησαν , αλλα αυτη την φορα σε ρόλο μοντέλου!
 
Φωτο απο την χειμερινή εκδήλωση της Καλλιπατειρας
” ΟΜΟΡΦΙΑ, ΑΡΧΟΝΤΙΑ, ” ΨΥΧΗ”, ΗΘΟΣ, ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ γέμισαν την κατάμεστη αίθουσα και της έδωσαν ξεχωριστό παλμό”, έγραφα στο άρθρο μου τον Δεκέμβριο 2016, σχολιάζοντας το φιλανθρωπικό τσάι που έκανε τότε η ” Καλλιπάτειρα” στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, όπου οι ίδιες 3 ολυμπιονίκες μας εκτελούσαν και τότε χρέη ” μοντέλων” στην επίδειξη ρούχων Oscar de la renta. Και συνέχιζα γράφοντας στο ίδιο άρθρο: ” Και γιατί όχι “μοντέλα”; Δεν είναι μόνο ότι είναι κούκλες και 2 ΜΕΤΡΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ! Είναι επιπλέον και ότι το ΗΘΙΚΟ τους ΑΝΑΣΤΗΜΑ είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ από το σωματικό, και αυτό ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙ στην πασαρέλα! Οι Ολυμπιονίκες μας λοιπόν προχθές καμία σχέση δεν είχαν με τις – συνήθως – ΑΨΥΧΕΣ, άχρωμες, άοσμες και άνευρες “ΚΡΕΜΑΣΤΡΕΣ”…Αντίθετα μάλιστα, ΔΑΝΕΙΣΑΝ κάτι από την ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΉ τους ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΙΓΛΗ τους, το ΚΥΡΟΣ τους, το ΎΦΟΣ τους και το ανεπιτήδευτο ΣΤΥΛ τους στις tres chic τουαλέτες του διάσημου οίκου! Αυτό που με εντυπωσίασε στην επίδειξη, άλλα και από την γενικότερη συναναστροφή μου εδώ και καιρό μαζί τους, ήταν ότι οι Ολυμπιονίκες περιφέρονταν αναμεταξύ μας ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ, ΚΟΜΠΟΡΡΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΕΠΑΡΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ, ΜΕΤΡΙΟΦΡΟΣΥΝΗ, ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ! ΜΕ ΗΘΟΣ… Το βλέμμα όλων τους ήταν απόλυτα καθαρό όσο και η ψυχή τους! Εκεί που οι πολιτικοί μας απαξιώνουν, υποτιμώντας την νοημοσύνη μας, εκεί που τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα κοιτάνε να μας απομυζήσουν, εκεί που η ζωή όλων μας διακατέχεται από υποκρισία,συμφέρον, ιδιοτέλεια, γκρίνια, κατήφεια, και απαισιοδοξία, έρχονται αυτοί οι ΕλληνΑΡΕΣ – «ΚΟΛΟΣΣΟΙ» ΨΥΧΗΣ και μας δείχνουν ότι ναι! υπάρχει ακόμα ελπίδα, ήθος, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, Ελλάδα, πολιτισμός!!! Και μας το διδάσκουν αυτοί οι άνθρωποι, που είναι οι ίδιοι πρότυπα ζωής , και που για να «κόψουν το νήμα»,απέδειξαν ότι έχουν “μεγαλείο ψυχήs”! Μας το διδάσκουν αυτοί οι ήρωες που ξεπέρασαν τους ίδιους τους τους εαυτούς , με τις θυσίες τους , με την προσήλωση τους στο στόχο τους, την εγκράτεια, την αυτοπειθαρχία, την συστηματική προσπάθεια,την ευγενή άμιλλα ! Ναι! Αυτοί θα πρέπει να είναι οι «ταγοί» της κοινωνίας μας, τα παραδείγματα για τα παιδιά μας και κανείς πολιτικός “μεγάλος και τρανός” δεν μπορεί να τους υποκαταστήσει!”
 
 
Μορφο’υλα Ντόνα, Βούλα Κοζομπόλη, Εύη Μωραιτίδου
Εβελίνα Παπάζογλου, Βούλα Κοζομπόλη, Κατερίνα Παναγοπούλου, Εύη Μωραιτίδου, Μορφούλα Ντόνα, Ευαγγελία Πλατανιώτη
Μορφούλα Ντόνα, Εύη Μωραιτίδου, Βούλα Κοζομπόλη back stage
Βούλα Κοζομπόλη, Σίσσυ Παπαγεωργίου back stage
Ο βραβευμένος Φωτογράφος των Ολυμπιονικών Βασίλειος Κουτρουμάνος με την Ευαγγελία Πλατανιώτη
Η Βούλα Κοζομπόλη κατά την ετοιμασίες της back stage
Βασίλειος Κουτρουμάνος, Μορφούλα Ντόνα