Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ – AED – CPR και πρώτων βοηθειών

 

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών σε συνεργασία με την Κοινότητα Αυλώνα δήμου Ωρωπού, την Ένωση Ελλήνων Προπονητών Πάλης και το Σωματείο «Ακαδημία Πάλης Αυλώνα ο Πλάτωνας», διοργάνωσε την Κυριακή 20 Ιουνίου εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο Α’ Βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED – CPR). Η δράση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αυλώνα.

Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν διαδραστικά στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) καθώς και στην χρήση Εξωτερικού Αυτόματου Απινιδωτή ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν και τη σχετική πιστοποιημένη βεβαίωση.

Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς υπήρξε μεγάλη προσέλευση συμμετεχόντων.

Κατά την έναρξη του σεμιναρίου η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κα. Βούλα Ζυγούρη δήλωσε σχετικά : « Η γνώση A’ Βοηθειών, αποτελεί σπουδαία επιλογή και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Ειδικά η εκπαίδευση στην χρήση εξωτερικού αυτόματου απινιδωτή είναι εκ των “εκ των ων ουκ άνευ” στις μέρες μας διότι αφού η τεχνολογία μας καθιστά ικανούς να σώσουμε μια ζωή, είναι αδιανόητο να μην είμαστε όλοι σε θέση να την εφαρμόσουμε. Για τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, η ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα συνιστά απόλυτη προτεραιότητα.  Το σημερινό σεμινάριο δίνει το μήνυμα  για την συνέχιση αναλόγων δράσεων»

Το σεμινάριο παρακολούθησε επίσης το μέλος μας κα. Μαρία – Λουΐζα Βρυώνη (Ολυμπιονίκης πάλης) η οποία τόνισε: «Η εκπαίδευση όλων των πολιτών στις Α’ Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ είναι η πιο σημαντική δράση πρόληψης. Προσφέρει βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή»

Εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Προπονητών Πάλης παρευρέθη ο κ. Ιωάννης Σερετίδης ενώ η Ακαδημία πάλης Αυλώνα «Ο Πλάτωνας» εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ. Δημήτριο Γιασσιράνη.