22 Αυγούστου 2004 – Το BBC Greek έγραφε για το Χρυσό Μετάλλιο του Δημοσθένη Ταμπάκου, στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας…!!!

22 Αυγούστου 2004 – Το BBC Greek έγραφε για το Χρυσό Μετάλλιο του Δημοσθένη Ταμπάκου, στους κρίκους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας…!!!

«Χρυσός» ο Δημοσθένης Ταμπάκος

Ο γυμναστής Δημοσθένης Ταμπάκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων συγκεντρώνοντας 9,862 βαθμούς.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό ελληνικό ολυμπιακό μετάλλιο στην Ενόργανη Γυμναστική στην Αθήνα και για το δεύτερο στην ιστορία του αθλήματος, μετά από εκείνο του Ιωάννη Μελισσανίδη στην Ατλάντα το 1996, στις ασκήσεις εδάφους.

Στα τρία πρώτα σκαλιά του βάθρου βρέθηκαν οι:

1.Ταμπάκος Δημοσθένης (Ελλάδα)9,862 βαθμοί

2.Γιόβτσεφ Γιορντάν (Βουλγαρία) 9,850 βαθμοί

3.Κέκι Γιούρι (Ιταλία) 9,812 βαθμοί

Νέος «Άρχων των Κρίκων»

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ο πρώτος από τους 8 του τελικού που ανέβηκε στους κρίκους και εκτέλεσε με άψογο τρόπο το πρόγραμμά του.

Όμως στη συνέχεια αναγκάστηκε να περάσει λεπτά αγωνίας μέχρι να οριστικοποιηθεί το χρυσό του μετάλλιο, βλέποντας τους συναθλητές του να υπερβάλλουν εαυτόν στις προσπάθειές τους.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακός ήταν ο Βούλγαρος Γιόρνταν Γιόβτσεφ, που πλησίασε πολύ κοντά στην βαθμολογία (9,850 βαθμούς) τον Έλληνα γυμναστή, αλλά και -προς το τέλος- ο βετεράνος Ιταλός Κέκι που έχει ονομαστεί στο παρελθόν «Άρχοντας των Κρίκων».

Συγκινητικές σκηνές διαδραματίσθηκαν αμέσως μετά την προσγείωση του τελευταίου γυμναστή και καθ’ όλη τη διάρκεια της απονομής μεταλλίων.

Όρθιο το κοινό αποθέωσε το Δημοσθένη Ταμπάκο για τις υπέροχες στιγμές και το τέταρτο χρυσό μετάλλιο που χάρισε στην Ελλάδα.

Τι είπαν μετά το θρίαμβο

Ο Δημοσθένης Ταμπάκος δήλωσε μετά τη νίκη του:

«Ευχαριστώ τον Θεό, για το χρυσό μετάλλιο. Είναι μια μαγική στιγμή αυτή για μένα, αλλά πρέπει να πω, ότι ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει …Το κοινό, ήταν εκπληκτικό, με βοήθησε πολύ και το ευχαριστώ απεριόριστα. Ευχαριστώ όλους τους Ελληνες και όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα επιτυχία του Δημοσθένη Ταμπάκου είναι η θριαμβευτική επιβράβευση της συστηματικής, επίπονης προετοιμασίας του και της προσήλωσής του στο στόχο του. Τη χρυσή νίκη του τη χαιρόμαστε και τη γιορτάζουμε όλοι οι Έλληνες. Στον Ολυμπιονίκη μας εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια».

Ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου αναφέρει σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον Έλληνα χρυσό ολυμπιονίκη:

«Συγχαρητήρια Δημοσθένη για το Χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Κατάφερες να δώσεις πολύ μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση σε όλους τους Έλληνες και τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλα ακόμη μετάλλια».

https://www.bbc.co.uk/greek/sport/story/2004/08/040822_tampakosolympicrings.shtml