Πόλεις Ακτές και Ολυμπιονίκες – Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Αγαπητά μέλη,
Αγαπητοί φίλοι,
Αναμένουμε με χαρά την συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό ζωγραφικής που προκυρήξαμε μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος μας ΠΟΛΕΙΣ ΑΚΤΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ.
Όποιος επιθυμεί μπορεί να το κοινοποιήσει σε διάφορα σχολεία , φορείς που γνωρίζει, ακόμα και στα σχολεία των παιδιών σας!
Θα δοθούν βραβεία για τις ηλικιακές 6 έως 8 ετών – 9 έως 12 ετών – 13 έως 15 ετών, διάφορα δώρα και θα γίνει ένα webinar για όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν σε συνεργασία με το τμήμα Visual Arts and Art History της σχολής Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Deree The American College of Greece !
Διάρκεια διαγωνισμού : 20 Δεκεμβρίου – 14 Ιανουαρίου
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ 🎨
‼️Στο πλαίσιο των δράσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΠΟΛΕΙΣ ΑΚΤΕΣ & ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ» που διεξάγεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου – Δράση που υλοποιείται με δωρεά από το Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης» που συγχρηματοδοτούν 8 κοινωφελείς οργανισμοί, προκηρύσσεται από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ (ΣΕΟ) Διαγωνισμός Ζωγραφικής, ο οποίος απευθύνεται στους/στις μαθητές/τριες όλης της χώρας, με θέμα :
♻️«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ–ΠΑΙΔΙ-ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ»
ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
🎯Στόχος του διαγωνισμού είναι να προβληθούν οι αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, του Ολυμπιακού Ιδεώδες και να ανακαλύψουμε τον τρόπο σκέψης των νέων παιδιών που αναπτύσσουν καθημερινά μέσω της ενασχόλησης τους με τον αθλητισμό και της ευαισθητοποίησης τους, ως προς την προστασία του περιβάλλοντος που ζουν.
Πως μπορούν να συνδυαστούν περιβάλλον, παιδί και αθλητισμός ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα μέσω του αθλητισμού?
🤝Σε συνεργασία με το τμήμα Visual Arts and Art History της σχολής Frances Rich School of Fine and Performing Arts του Deree – The American College of Greece, όλοι οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν ένα webinar, που θα οργανωθεί για τη δράση και θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το περιβάλλον και τον αθλητισμό.
🙏Αναμένουμε με χαρά να δούμε ζωγραφισμένες τις σκέψεις σας και να παροτρύνουμε τον κόσμο να ακολουθήσει τα βήματα μας ώστε να καταφέρουμε να ζήσουμε σ’ ένα πιο πράσινο και καθαρό πλανήτη🌍
⌛️ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ : 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 – 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021
🏆ΒΡΑΒΕΙΑ : Στο σύνολο θα απονεμηθούν τρία βραβεία για τις ηλικιακές κατηγορίες :
• 6 έως 8 ετών
• 9 έως 12 ετών
• 13 έως 15 ετών
Ο ΣΕΟ θα απονείμει έπαθλα στους τρεις νικητές όπου θα τιμηθούν σε ειδική βράβευση από Έλληνες Ολυμπιονίκες (εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες λόγω COVID-19).
Όσοι συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά τιμητικά διπλώματα συμμετοχής ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης και θα μπαίνουν αυτόματα στην κλήρωση για διάφορα δώρα.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του webinar θα ανακοινωθεί μετά το τέλος του διαγωνισμού μέσα από τα social media μας στη σελίδα του FB – COASTS CITIES OLYMPIC WINNERS και στο λογαριασμό μας στο Ιnstagram.
Ακολουθείστε μας στους παραπάνω λογαριασμούς για να παρακολουθείτε νέα και δράσεις του προγράμματος μας.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Υλικά
Η επιλογή των υλικών και της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.α.) είναι ελεύθερη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστά μολύβια, μαρκαδόρους, κραγιόν, ακουαρέλες, λαδομπογιές, νερομπογιές, κάρβουνο κλπ.
Ωστόσο, παρακαλούμε να θυμάστε ότι το έργο σας θα πρέπει να διαθέτει ζωντανά χρώματα και έντονα σχήματα, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί αποτελεσματικά και σε ψηφιακή μορφή.
Σε χαρτί ζωγραφικής (π.χ. ακουαρέλας, ακρυλικών) ή καμβά διαστάσεων Α3 (297 x 420 mm).
ΕΙΔΟΣ ΕΡΓΟΥ
Όλα τα έργα τέχνης πρέπει να είναι πρωτότυπα, σχεδιασμένα στο χέρι και όχι με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΡΓΟΥ
– Αποστείλετε το έργο του μικρού σας καλλιτέχνη με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ψηφιακή μορφή JPG ή PNG ως συνημμένο αρχείο, αποθηκευμένο με το επώνυμο και το όνομα του παιδιού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: olympionikes@gmail.com
– Στο θέμα του email να αναγράφεται το Ονοματεπώνυμο, η ηλικία του μικρού καλλιτέχνη και η τάξη ενώ στο σώμα του email τα στοιχεία επικοινωνίας του γονέα/κηδεμόνα.
Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο/η.
Η δικαστική οδός αποκλείεται.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΩΝ
Οι συμμετοχές στο διαγωνισμό θα αξιολογηθούν από Επιτροπή που θα συστήσει ειδικά για το σκοπό αυτό από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν προς το τέλος του μηνός Ιανουαρίου 2022 και οι νικητές θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.
Τα κριτήρια επιλογής των καλύτερων έργων θα είναι η συνάφεια με το θέμα, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου, ο βαθμός συναισθηματικής εμπλοκής του δημιουργού με το θέμα, η αισθητική του έργου, η τεχνική αρτιότητα κλπ.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ-ΣΚΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών θα εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να εξασφαλίσει μια δίκαιη και ασφαλή διεξαγωγή του διαγωνισμού. Οι όποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού δεν θα χρησιμοποιηθούν για οποιονδήποτε άλλο σκοπό, ούτε θα αποκαλύπτονται σε τρίτους χωρίς την άδεια του ενδιαφερόμενου.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΑ ΕΡΓΑ
Τα αυθεντικά διακριθέντα έργα θα παραμένουν στην κυριότητα των νικητών-καλλιτεχνών και από μέρους μας, θα χρησιμοποιηθούν μόνο για επικοινωνιακούς σκοπούς στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εκπαιδευτικού προγράμματος ΠΟΛΕΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ που διεξάγεται σε σχολεία όλης της Ελλάδας.