ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «4ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ» -ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΩΝ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο (14-16 Ιουνίου 2013) των εκδηλώσεων για τον 4ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ τόσο σε επίπεδο οργάνωσης – όσο και το σημαντικότερο – σε επίπεδο ουσίας.

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος  (Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), ο Πύρρος Δήμας και η Δήμητρα Μαγκανουδάκη επισκέφθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Επιδαύρου, στα οποία έγιναν δεκτοί με ενθουσιασμό από τους μικρούς μαθητές και τους συλλόγους διδασκόντων. Στην επίσκεψη αυτή τους συνόδευσαν ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κος Κωνσταντίνος Γκάτζιος, ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, κος Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κος Γαβρήλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

         Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε τα επιστημονικό συμπόσιο με θέμα: «Η αγωγή των νέων σήμερα. Νέες μέθοδοι και διαχρονικές αξίες», όπου οι διακεκριμένοι καλεσμένοι ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους ως εξής:

– Στυλιανός Δασκαλάκης, Διευθυντής Φυσικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

“Παροχή ευρύτερης Παιδείας μέσω του Σχολικού Αθλητισμού: Νέο Όραμα και πλαίσιο Οργάνωσης”

– Ιωάννα Καρυοφύλλη, Διευθύντρια Προσωπικού ΓΓΑ, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γενική Γραμματέας ΠΑΣΓ “Καλλιπάτειρα”

“Παραολυμπιακό κίνημα…ένα βήμα μπροστά”

– Δήμητρα Μαγκανουδάκη, 8η Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας (Αθήνα 2004), Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής.

“Η Πολύπλευρη σημασία του Παιχνιδιού κατά τη Διδασκαλία Αθλητικών Δραστηριοτήτων”

– Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Μέλος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, Πολιτιστική εκπρόσωπος Ολυμπιακής Ιδέας Ομίλου UNESCO Τεχνών Λόγου και Επιστημών Ελλάδας

“Εννοιολογικές διευκρινίσεις, βασικοί εκπαιδευτικοί στόχοι και περιεχόμενο της Ολυμπιακής αγωγής και Παιδείας”

– Δρ. Δημήτριος Χαραλαμπίδης, ICT Coordinator, Ελληνογαλλική Σχολή SaintJoseph Αθηνών

“Η αγωγή των νέων και οι τεχνολογίες αιχμής στο σχολικό περιβάλλον του 21ου αιώνα”.

    Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές εκδηλώσεις στο Κλειστό Γυμναστήριο του Λυγουριού, στα αθλήματα:

1.      TZOYNTO, όπου συμμετείχαν οι:

–          Χάρης Σίνης, πρωταθλητής Ελλάδος στους έφηβους το 2006 και 2007.

–          Μάνος Σίνης, πρωταθλητής Ελλάδος στους έφηβους το 2005.

–          Ελένη Πάτσιου, 1η Βαλκανική νίκη το 2007, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ομοσπονδίας του Τζούντο.

–          Κώστας Γάκης, πρωταθλητής Ελλάδος επί σειρά ετών.

–          Ελένη Παλυβού, πρωταθλήτρια Ελλάδος επί σειρά ετών και μέλος της εθνικής ομάδας. Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Ομοσπονδίας του Τζούντο.

–          Χριστίνα και Δημήτρης Γάκης, στην κατηγορία των παίδων.

2.      KICKBOXING, όπου συμμετείχαν οι:

–          Ευάγγελος Ταμπουραντζής, 5 φορές πανελληνιονίκης στο κουνγκ φου, 3ος στο Πανευρωπαϊκό open style και 2ος στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα traditional kung fu στην Κίνα.

–          Νίκος Ελευθεράκος, πρωταθλητής kickboxing το 2011.

–          Κωνσταντίνος Λιάτας.

3.      ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, όπου συμμετείχε:

–          Ευμορφία Ντόνα, 7η Ολυμπιονίκης Ρυθμικής Γυμναστικής (Σίδνεϋ 2000) με κορδέλα και μπάλα.

     Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου η ομιλία του προέδρου ΕΣΜΕ καθηγητή κ. Β. Λαμπρινουδάκη με τίτλο:

«Η μοναδική κληρονομιά της Επιδαύρου: Τα μνημεία της, η αποκατάσταση τους και η σημασία τους για τον τόπο», όπου και ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Επιδαύρου για την συμβολή του στην ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιολογικών μνημείων του Ιερού της Επιδαύρου, από το Δήμαρχο Επιδαύρου κο Γκάτζιο σύμφωνα με την 84/2013 ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Επιδαύρου.

    Την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε ο ΕΠΙΔΑΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, στον οποίο έλαβαν μέρος περιπατητές με ώρα εκκίνησης 18.00 από το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, δρομείς με ώρα εκκίνησης 18.30 από το Μικρό Θέατρο Επιδαύρου και ειδικές κατηγορίες από τα Προπύλαια του Ασκληπιείου Επιδαύρου. Οι τερματισμοί έγιναν στο Αρχαίο Στάδιο Ασκληπιείου Επιδαύρου, παρουσία επισήμων: ο βουλευτής Αργολίδας ΝΔ, κος Ανδριανός, από την Περιφέρεια ο αντιπεριφερειάρχης κος Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Επιδαύρου, κος Γκάτζιος, από το Υπουργείο Παιδείας, ο κος Δασκαλάκης, από το Σύλλογο Ολυμπιονικών, ο Ολυμπιονίκης κωπηλασίας κος Μούγιος, από το Σωματείο «Καλλιπάτειρα» η Γενική Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, κα Καρυοφύλλη, από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, η Δρ. Ιωάννα Μάστορα και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

     Κεντρικός ομιλητής της τελετής ήταν ο καθηγητής κος Βασίλης Λαμπρινουδάκης και το θέμα της ομιλίας του ήταν: «Η άσκηση του σώματος από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα».

     Στη συνέχεια έγιναν οι απονομές των νικητών και η τελετή έκλεισε με το μουσικό δρώμενο, που μάγεψε το κοινό «ΑΓΩΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» του συνθέτη Δ. Μαραμή με ερμηνευτές τους Κορίνα Λεγάκη και Θοδωρή Βουτσικάκη.

– Κατεβάστε φωτογραφίες από τις επιμέρους εκδηλώσεις: 1. Οι Ολυμπιονίκες στο Δήμο Επιδαύρου , 2. Επιστημονικό Συμπόσιο , 3. Αθλητικές Εκδηλώσεις , 4. Ομιλία Καθηγητή κου Λαμπρινουδάκη , 5. Επιδαύριος Δρόμος .

  ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ:

ΑΝΔΡΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ 15ΚΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ 15ΚΜ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 300Μ (2002-2005) ΝΙΚΗΤΕΣ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 300Μ (2002-2005) ΣΥΝΟΛΙΚΑ

ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ-ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α’

ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Β 2000-2001

ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Β 2000-2001

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 7ΚΜ (ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ 15ΚΜ (ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ)

https://web.archive.org/web/20140205051948/http://www.epidavros.gr/el/nea-anakoinoseis/ekdiloseis/2037–l4-r.html

 

Επίδειξη Ρυθμικής Γυμναστικής (Μπάλα-Κορδέλα) απο την Ολυμπιονίκη Ευμορφία Ντόνα

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4ος Επιδαύριος Δρόμος 2013