Παπαχρήστος και Φτούλη κοντά στα παιδιά της Κατερίνης

Παπαχρήστος και Φτούλη κοντά στα παιδιά της Κατερίνης
Οι Ολυμπιονίκες μας, της καλλιτεχνικής κολύμβησης Ελευθερίας Φτούλη και της κωπηλασίας Στέργιου Παπαχρήστου είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις προσωπικές αθλητικές εμπειρίες τους και ντα μυστικά των αθλημάτων τους με τους μαθητές Α΄ γυμνασίου Κατερίνης. Επίσης,  τους μίλησαν για τις βασικές αξίες του αθλητισμού και του ολυμπισμού, έπαιξαν παιχνίδια γνώσεων και να απάντησαν σε διάφορες απορίες των παιδιών σε επιμορφωτική ημερίδα που διοργάνωσε το Γραφείο Φυσικής Αγωγής ΔΔΕ Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΘΝΟΑ την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, η επιμορφωτική ημερίδα κινήθηκε γύρω από τα θέματα “Η έννοια του «Ευ Αγωνίζεσθαι στην πράξη», Ολυμπιακά Αθλήματα και σχολικές δραστηριότητες” και “Η Φυσική Αγωγή στην υιοθέτηση κατάλληλων διατροφικών υγιεινών συμπεριφορών από τα παιδιά”, Την παρουσίασε των θεμάτων ακολούθησε συζήτηση.
Στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το εργόμετρο και να συμμετάσχουν σε σκυταλοδρομίες.
Στην ημερίδα Φυσικής Αγωγής μίλησαν οι:
-Μακρής Γ., (Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Πιερίας)
-Τριανταφυλλίδου Π., (Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Πιερίας)
-Μαχαιρίδου Μ., Σύμβουλος Εκπ/σης Φ.Α)
. -Χαλεπλής, Ε., (Διευθύνων Σύμβουλος Fylliana -χορηγός δράσης)
-Καρυώτης Κ. , (Πρόεδρος ΝΟΚΑΤ) και
– Υφαντή Μ., (Καθηγήτρια Φ.Α., Διευθύντρια 4ου Δημοτικού Σχολείου)
Ο Στέ”Κάποια πράγματα δεν περιγράφονται με λόγια όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχει ελπίδα. Οσο βλέπουμε χαμόγελα παιδιών θα υπάρχει μέλλον τα λόγια περιττά. Ευχαριστούμε την πόλη της Κατερίνης τους ανθρώπους της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης του τοπικούς άρχοντες για την τιμή και την φιλοξενία. Ευχαριστούμε την υπηρεσία μας ΕΘΝΟΑ για την δυνατότητα να κάνουμε αυτό που αγαπάμε. Εγώ το μεγαλύτερο ευχαριστώ θα το πω στην συναθλήτρια μου Ολυμπιονικη φίλη άνθρωπο Ελευθερία Φτούλη @ftoulaki όπως και όλη την ομάδα σε αυτή την όμορφη δράση.Θα συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα για τον αθλητισμό γιατί αθλητισμός είναι υγεία παιδεία μέλλον. Κάνουμε αυτό που αγαπάμε υγεία και πολλές δράσεις γεμάτες αθλητισμό και χαμόγελα”, είπε ο Στέρφιος Παπαχρήστος για την ημερίδα.