Παπαδοπούλου Σοφία

Ιστιοπλοία

2008, Πεκίνο

3η Ολυμπιακή θέση

 

Γεννήθηκα στις 19 Νοεμβρίου του 1983 στην Αθήνα.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Αθηνών με ειδικότητα την Ιστιοπλοΐα και αυτή την  χρονική περίοδο συμμετέχω στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Διεθνής Ολυμπιακής Ακαδημιάς με τίτλο “Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία και Οργάνωση και Διαχείριση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων”,μιλάω Αγγλικά και είμαι κάτοχος  διπλώματος ECDL.

Ανήκω στον Ναυτικό Όμιλο Καλαμακίου και αγωνίζομαι στην ολυμπιακή κατηγορία 470 Γυναικών, με την συναθλήτριά μου Βιργινία Κραβαριώτη του Ε.Ν.Ο.Α.

Η πρώτη μου επαφή με την θάλασσα ήταν σε ηλικία 5 χρονών με την προτροπή του πατέρα μου αλλά και προπονητή μου.

Στην ηλικία των 8 χρονών συμμετείχα στην  προ-αγωνιστική ομάδα των ΟΠΤΙΜΙΣΤ, το 1991  στην αγωνιστική ομάδα των ΟΠΤΙΜΙΣΤ, όπου στον 1ο μου αγώνα βραβεύτηκα ως  η μικρότερη αθλήτρια.

Από το 1992 συμμετείχα σε πολλούς διασυλλογικούς , πανελλήνιους και διεθνής αγώνες με  πολλές διακρίσεις.

 Μια από τις μεγαλύτερες ήταν  το 1998  όπου  αποτέλεσα  μέλος της Εθνικής Ομάδας  ΟΠΤΙΜΙΣΤ και κατέκτησα την 3η θέση στο ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΠΤΙΜΙΣΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ.

Με την επιτυχία αυτή συνειδητοποίησα ότι η ιστιοπλοΐα δεν ήταν πλέον παιχνίδι αλλά προτεραιότητα ,είχα  δίψα για αγώνες,  συναγωνισμό, να κάνω φίλους ,να συζητάω διάφορα ιστιοπλοϊκά κόλπα  με τους συναθλητές μου …με μία λέξη είχε γίνει «τρόπος ΖΩΗΣ».

Στη συνέχεια ακολούθησα στις κατηγορίες : EUROPE, 420 με συναθλήτριες την Μαρία-Νεφέλη Σαμπάτη και την Σπυριδούλα Μηλαίου, 470 με την Αλίκη Κούρκουλου την Αδαμαντία Τζινιέρη και Αλίνα Στρατηγίου,  στα LIGHTING με την Σπυριδούλα Μηλαίου και την Ελένη Καφετζιδάκη , όπου τις ευχαριστώ για την συνεργασία μας αλλά και για τις επιτυχίες που είχαμε από κοινού.

Μια από τις σημαντικότερες νίκες  ήταν η  2η Παγκόσμια νίκη Γυναικών στην κατηγορία 420, όπου με καταξίωσε σαν αθλήτρια στην κατηγορία μου και μου έδωσε τους καλύτερους οιωνούς για να συνεχίσω  τον πρωταθλητισμό.

 Στα τέλη του 2005  ξεκίνησα συνεργασία με την Σοφία Μπεκατώρου στην κατηγορία YNGLING.

Μετά από μια εντατική προετοιμασία  ο πρώτος μας στόχος η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 επετεύχθη.

Με την Σοφία Μπεκατώρου και την Βιργινία Κραβαριώτη ολοκληρώσαμε το δεύτερο στόχο μας την κατάκτηση ενός μεταλλίου..του ΧΑΛΚΙΝΟΥ! 

Ευχαριστώ τα κορίτσια που μου έδωσαν την ευκαιρία να ζήσω αυτή την στιγμή και η οποία θα μου μείνει αξέχαστη!

Μην ξεχνάτε ότι στις δύσκολες καταστάσεις αυτό που μου δίνει δύναμη και ενέργεια είναι το πείσμα και η πίστη , ότι στη ζωή δεν πρέπει να τα παρατάς μέχρι να φθάσεις εκεί που θέλεις.

Πάντα κάτι μπορεί να σε αποπροσανατολίσει , αλλά ο στόχος πρέπει να μένει σταθερός! 

 

Δείτε βίντεο με την Σοφία Παπαδοπούλου από το πρόγραμμα Safe Water Sports

 

Top
wholesale air max|cheap air jordans|pompy wtryskowe|cheap huarache shoes| bombas inyeccion|cheap jordans|cheap sneakers|wholesale jordans|cheap china jordans|cheap wholesale jordans|cheap jordans|wholesale jewelry china|wholesale jerseys