Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης 2023 – οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές

Το χορό της Ειρήνης χόρεψαν μαθητές δημοτικού, το πρωί της Δευτέρας (25/9) πιασμένοι χέρι-χέρι με Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες. Περισσότερα από διακόσια πενήντα παιδιά δύο δημοτικών σχολείων της Αθήνας, από τα Πατήσια: του 112ου ΔημοτικούΣχολείου Γκράβας και του 142ου Δημοτικού Σχολείου στα Άνω Πατησια με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕ.Σ.Ο) – Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ, τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, που γιορτάζεται στον πλανήτη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, μετά την επιτυχία της προηγούμενης, που είχε υλοποιηθεί στον ίδιο χώρο το 2022. Συνδυάστηκε δε με τα συνοδευτικά μέτρα του ΤΕΒΑ, που υλοποιεί το ΚΕ.Σ.Ο – Εκκλησιαστικό ίδρυμα της ΙΑΑ με το Δήμος Αθηναίων, δεδομένου ότι στην περιοχή εφαρμογής της δράσης κατοικούν οικογένειες, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στον καταπράσινο κήπο του Θεολογικό Οικοτροφείο της Αποστολικής Διακονίας Ελλάδος, στο Δήμο της Αγίας Βαρβάρας. Η επικοινωνία με τους Ολυμπιονίκες, έγινε με τη διαμεσολάβηση της υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κας Ντόρας Πάλλη – Πετραλιά.

Παραβρέθηκαν οι Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες: Βούλα Κοζομπόλη (αργυρη Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Πρόεδρος της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες), Εύη Μωραϊτίδου (αργυρή Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών), Βιργινία Κραβαριώτη (χάλκινη Ολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας), Κώστας Φιλιππίδης (Ολυμπιονίκης άλματος επί κοντώ), Δημήτρης Μιτελούδης (Ολυλπιονίκης υδατοσφαίρισης), Γρηγόρης Χατσατουριάν (Ολυμπιονίκης χειροσφαίρισης), Θοδωρής Αλεξάς (παραολυμπιονίκης ιστιοπλοΐας) και η διακριθείσα αθλήτρια ιστιοπλΐας με αναπηρία και χορεύτρια με αμαξίδιο Ειρήνη Κουρούβανη.


Την εκδήλωση πλαισίωσαν με το άθλημα lazer run οι τεχνικοί σύμβουλοι του Μοντέρνου Πένταθλου Νεκταρία Κωνσταντίνου, Πανος Αγγελοπουλος και Χρηστος Γεωργακοπουλος.Όλοι μαζί δίδαξαν στα παιδιά, τεχνικές πάνω στα αγωνίσματα,την ευγενή άμυλα, την αποστροφή από το bullying, την ανοχή στη διαφορετικότητα, τη σημασία της Ειρήνης σε συνδυασμό με τα αθλητικά ιδεώδη.
Ήταν μια ουσιαστική απόδραση από το τσιμέντο της Αθήνας, αλλά και από την εξάρτηση των μαθητών από τον υπολογιστή.