Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού δεχτήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση από την

Εξέλιξη Ζωής να συμμετέχουμε διαδικτυακά και να συζητήσουμε με τους ωφελούμενους της, την αξία του Εθελοντισμού.

Για εμάς ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) Hellenic Olympic Winners Association – SΕΟ είναι άρρητα συνδεδεμένος με τον Εθελοντισμό και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας, προσφέροντας τις μοναδικές γνώσεις και εμπειρίες του σε όσους ανθρώπους αναζητούν την προσωπική τους εξέλιξη στο μοναπάτι που λέγεται ΖΩΗ!

Άλλωστε ο καλύτερος τρόπος να πάρεις αυτό που θέλεις είναι πρώτα να το δώσεις.

Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους, τις Ολυμπιονίκες Εύη Μωραϊτίδου(Υδατοσφαίριση), Βούλα Ζυγούρη(Πάλη) και Σοφία Παπαδοπούλου(Ιστιοπλοΐα).

Διαβάστε το δελτίο τύπου εδώ:

https://www.exelixizois.org/treis-spoudaioi-olympionikes-miloun-gia-ethelontismo/

#worldvolunteerday #togetherwearestronger #exelixizois #hellenicolympicwinnersassociation #inspiration #kanenasmonos #dreambig

 

Άλλη μία διαδικτυακή συνάντηση με εκλεκτούς καλεσμένους στέφθηκε με επιτυχία! Αυτή τη φορά είχαμε την μεγάλη τιμή να φιλοξενήσουμε στο πλαίσιο των αθλητικών μας δράσεων και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, τρεις σπουδαίες εν ενεργεία Ολυμπιονίκες, την πρόεδρο του Συλλόγου Ολυμπιονικών και αργυρή Ολυμπιονίκη Υδατοσφαίρισης, Εύη Μωραϊτίδου, τη Σοφία Παπαδοπούλου, χάλκινη Ολυμπιονίκη στην Ιστιοπλοΐα και τη Βούλα Ζυγούρη, που έλαβε την 4η θέση στη γυναικεία πάλη στην Ολυμπιάδα του 2004. Σκοπός της συνάντησης ήταν οι ωφελούμενοι μας να καταλάβουν ότι ο Εθελοντισμός είναι προσφορά μέσα από την καρδιά, να νιώσουν μέσα από προσωπικές ιστορίες Ολυμπιονικών τη σημασία του και να γνωρίσουν τις αξίες και τα μηνύματα που έχει μια εθελοντική δράση. Και ποιος θα το έκανε καλύτερα από τους ίδιους τους Ολυμπιονίκες μας!

Οι τρεις εξαιρετικές αθλήτριες, εκπροσωπώντας το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, που με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας, συνομίλησαν με τους ωφελούμενούς τόσο για τα αθλήματα στα οποία έχουν διακριθεί, όσο και για το ρόλο που έχει επιτελέσει ο εθελοντισμός στη ζωή τους. Με την αμεσότητα που τις χαρακτηρίζει, συζήτησαν με τους ωφελούμενους για τα πρώτα τους βήματα και την αφοσίωση που απαιτείται προκειμένου να έρθει η επιτυχία, αλλά και τον νευραλγικό ρόλο των εθελοντών κατά τη διάρκεια των αθλητικών τους χρόνων. Περιέγραψαν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, όπως τη βίωσαν στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, όπου το εθελοντικό κίνημα ήταν εξαιρετικά δυναμικό. Η ενεργή συμμετοχή των εθελοντών αποτέλεσε αδιαμφισβήτητο παράγοντα επιτυχίας, καθώς πέρα από την πρακτική συμβολή τους, λειτουργούσαν ψυχοδυναμικά για τους αθλητές, εμψυχώνοντάς τους καθημερινά.

Οι αθλήτριες μίλησαν για την άρρηκτη σύνδεση του αθλητισμού με τον εθελοντισμό, αφού η εξέλιξη και η βελτίωση τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι, όσο και σε προσωπικό επίπεδο αποτελούν κοινό στόχο. Το όφελος της κοινωνικής προσφοράς είναι μεν προς το σύνολο, αλλά τελικά το ατομικό κέρδος του εθελοντή είναι πολλές φορές μεγαλύτερο. Ευχήθηκαν στους ωφελούμενους να έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τη χαρά του εθελοντισμού, προσφέροντας με τη συμβολή τους και τη διάθεση του χρόνου τους, στη διαμόρφωση ενός πιο δίκαιου κόσμου. Ο εθελοντισμός είναι σημαντικός γιατί εξυψώνει την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη και συνεισφέρει στην εκτίμηση της αξίας όλων των μερών. Ας γίνουμε όλοι μικροί Ολυμπιονίκες του εθελοντισμού και σίγουρα το «μετάλλιο της χαράς» που θα λάβουμε, θα είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας του κόπου που καταβάλαμε.

Η διάθεση συμμετοχής των ωφελούμενων και το πλήθος των ερωτήσεών τους, μετέτρεψαν μια ακόμη εξ αποστάσεως επικοινωνία σε ουσιαστική ζωντανή συνομιλία. Τα παιδιά, πολλά από τα οποία ασχολούνται με τον αθλητισμό, εξέφρασαν το θαυμασμό τους προς τις Ολυμπιονίκες και ζήτησαν συμβουλές σχετικά με τις σπουδές τους στη Γυμναστική ακαδημία. Το επικοινωνιακό χάρισμα και των τριών δημιούργησε μία πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα, η οποία επισφραγίστηκε με την υπόσχεση μίας δια ζώσης γνωριμίας, καθώς τέτοιου είδους επαφές ενισχύουν την αυτοπεποίθηση των ωφελούμενων και συμβάλουν στη δημιουργία προτύπων, ιδιαίτερα απαραίτητων για την εξέλιξή τους.