Πήγασος Φλώρινας – camp με λάμψη Ολυμπιονικών

Ο αθλητικός σύλλογος “Πήγασος Φλώρινας” διοργάνωσε με επιτυχία το 1ο καμπ παρουσίασης και επίδειξης Ολυμπιακών Αθλημάτων στην πόλη της Φλώρινας.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του camp, τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πληθώρα δραστηριοτήτων και να γνωρίσουν Ολυμπιακά αθλήματα και να έρθουν σε επαφή με Έλληνες Ολυμπιονίκες.

Ο λόγος για τους Απόστολο Τασκούδη Ολυμπιονίκη στο άθλημα της ελεύθερης πάλης και Φωτεινή Βαβάτση, Ολυμπιονίκη στο άθλημα της τοξοβολίας οι οποίοι μύησαν τα παιδιά στα μυστικά της τοξοβολίας και της ελευθέρας πάλης, αντίστοιχα.

Ο Απόστολος Τασκούδης και η Φωτεινή Βαβάτση είναι Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 2004 με καταγωγή από τις Σέρρες και την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα ενώ στο παλμαρέ τους καταγράφονται πολλές σημαντικές διακρίσεις.

Ειδικότερα, ο Απόστολος Τασκούδης είναι παγκόσμιος πρωταθλητής πάλης στην άμμο, αξιωματικός του Στρατού Ξηράς και Ταμίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής. Η Φωτεινή Βαβάτση είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας και αξιωματικός του Πυροσβεστικού Σώματος (2η ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης).

Και οι δύο έχουν έντονη κοινωνική δράση σχετικά με την προαγωγή του αθλητισμού, των Ολυμπιακών αξιών και του πολιτισμού.

 

 

 

Top