Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας τέως Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β΄ έφυγε από την ζωή

Έφυγε απόψε από τη ζωή ο τέως βασιλιάς της Ελλάδος Κωνσταντίνος Β΄ σε ηλικία 82 ετών. Έχοντας γενικευμένα προβλήματα υγείας, το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου «Υγεία» έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Κατέληξε από πολυοργανική ανεπάρκεια.  Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών, διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του.

Τ. Κελεσίδου -Β. Κοζομπόλη – τ. Βασιλεύς Κωνσταντίνος – Β. Ζυγούρη σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

Ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας (μεταξύ 1964 και 1973) Κωνσταντίνος, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 στην ιστιοπλοΐα στα σκάφη τύπου Dragon. Συγκεκριμένα συμμετείχε ως πηδαλιούχος του σκάφους «Νηρεύς» με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και ο Γιώργο Ζαΐμη. Η ομάδα απέσπασε το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας μετά το 1912. Την χρονιά εκείνη υπήρξε και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχοντας γενικευμένη έφεση στον αθλητισμό, ασχολήθηκε επίσης με το χόκεϊ, το βόλεϊ, το άλμα εις ύψος και το καράτε στο οποίο κατείχε μαύρη ζώνη. Στην ηλικία των 15 ετών, διορίστηκε πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Β. Κοζομπόλη – Ν. Σιρανίδης – Δ. Μούγιος – Β. Ζυγούρη – τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος – Μ. Καλαράς σε εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών
Απόδοση τιμών στην Ολυμπιακή ομάδα του Ρίο, στο Ζάππειο