Ο Σύλλογος Ολυμπιονικών τιμάει την Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα (vid)

Ακούραστη δράση από το σύλλογο που βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και τον ελληνικό αθλητισμό

 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23η Ιουνίου, ημέρα ίδρυσης της το 1894 και ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα. Η ανακοίνωση του συλλόγου μας ενημερώνει σχετικά: 

Η ημέρα αυτή μας δίνει μία πολύ καλή ευκαιρία να θυμηθούμε πως το Ολυμπιακό Κίνημα και ο Αθλητισμός γενικότερα μπορεί να συνεισφέρει στην κοινωνική ένταξη και στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξιοσημείωτη είναι λοιπόν η δράση του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, του οποίου οι 4 βασικοί πυλώνες δραστηριοποίησης είναι η προαγωγή του αθλητισμού, της υγείας, της παιδείας και του πολιτισμού.

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσα από το Σύλλογο τους έχουν εκπονήσει το πρόγραμμα «Κοινωνική Ανταποδοτικότητα» όπου με δράσεις κοινωνικής ευαισθητοποίησης, στο πλαίσιο του εθελοντισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς, ενεργοποιούνται προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουν στην Ελληνική Κοινωνία γνώσεις, εμπειρίες και κυρίως έμπνευση μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε.

Ακόμη με το πρόγραμμα «Αθλητικός Προσανατολισμός» επισκέπτονται τους μαθητές σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας και μέσα από μία βιωματική και παιγνιώδη προσέγγιση παρουσιάζουν στα παιδιά όλο το φάσμα των Ολυμπιακών Αθλημάτων, ενώ σε συνεργασία με Δήμους, Σωματεία, Εθελοντικές Οργανώσεις και τους υπόλοιπους Φορείς του Ολυμπιακού Κινήματος, διοργανώνουν δράσεις για την καταπολέμησης των ναρκωτικών, του bullying καθώς και για τον Σεβασμό της Διαφορετικότητας.

Τις προηγούμενες ημέρες εκπρόσωποι του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, γνωστοί και σπουδαίοι Ολυμπιονίκες υποδέχτηκαν μαθητές από το Βόλο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, προκειμένου να παρουσιάσουν τα αθλήματά τους και τις αξίες του Αθλητισμού και της Υγείας.

Ακόμη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πετρούπολης εκπόνησαν κοινό πρόγραμμα για τους μαθητές της περιοχής, όπως φαίνεται στο ακόλουθο βίντεο.

 

Τέλος, επισκέφτηκαν το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας, ώστε να παρέχει ηθική και ουσιαστική υποστήριξη και στα παιδιά που ψάχνουν να βρουν μία 2η ευκαιρία για τη ζωή τους.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται εκδηλώσεις που διοργανώνει η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία για τon Eoρτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα γιορτάζεται σε περίπου 200 χώρες. Είμαι πολύ χαρούμενη που την γιορτάζουμε σημερα στην Καλαμάτα με την ΕΘΝΟΑ. Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες μέσα από το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών εδώ και 30 χρόνια, τιμούν σε καθημερινή βάση, τις αρχές και τις αξίες της Ολυμπιακής Ημέρας».