Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζει την αναβίωση των Νεμέων Αγώνων

Οι Αργυροί Ολυμπιονίκες Βούλα Κοζομπόλη (υδατοσφαίριση) και Δημήτρης Μούγιος (Κωπηλασία) μαζί με την Χάλκινη Ολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας Σοφία Παπαδοπούλου, συμμετείχαν στην 6η σύγχρονη Νεμεάδα, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας.
Μετά την ολοκλήρωση του Αγώνων η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Bούλα Κοζομπόλη, δήλωσε:
“Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκριθήκαμε και φέτος στην πρόσκληση του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, καθώς τα ιδανικά και οι αξίες βάση των οποίων είναι δομημένοι αυτοί οι αγώνες, ταυτίζονται απόλυτα με τις αρχές και τις αξίες του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Οι Ολυμπιονίκες παλέψαμε όλη μας τη ζωή για την διάκριση, για την αριστεία, για την άξια εκπροσώπηση της πατρίδας μας στις διεθνείς διοργανώσεις, μπήκαμε στη διαδικασία να γίνουμε οι καλύτεροι της χώρας, για να συναγωνιστούμε τους καλύτερους του κόσμου και να τους κερδίσουμε.
Όμως ένας βασικός στόχος μας, τον οποίο υπηρετούμε πιστά μέσα από το Σύλλογό μας είναι η προαγωγή του Αθλητισμού σ όλο το φάσμα του πληθυσμού της χώρας μας. Από τα παιδιά μέχρι τους ενήλικες. Είναι σημαντικό για εμάς ο κάθε μέσος άνθρωπος και φίλαθλος, να ενεργοποιείται και να μπαίνει στη διαδικασία να διαγωνιστεί, όχι απαραίτητα για τη διάκριση αλλά για τη συμμετοχή. Κι αυτό είναι κάτι που οι Νέμεοι Αγώνες το προσφέρουν . Γι’ αυτό –πέρα από την ιστορικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά- εμείς τους υποστηρίζουμε τόσο θερμά.
Για το σύνολο των Ολυμπιονικών, που εκπροσωπώ ως Πρόεδρος του Συλλόγου τους, ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής και μέσα από αυτόν διοργανώνουμε παράλληλες δράσεις για την προαγωγή τόσο του Πολιτισμού, όσο και της Υγείας και της Παιδείας.
Σας συγχαίρουμε κύριοι διοργανωτές για την πρωτοβουλία της αναβίωσης των αγώνων και για το μεράκι με τους οποίους τους διοργανώνετε τα τελευταία χρόνια.
Και φυσικά συγχαίρουμε και όλους τους συμμετέχοντες στους αγώνες που με την παρουσία τους αποδεικνύουν έμπρακτα την προσήλωσή τους στις αξίες του αθλητισμού, του ευ αγωνίζεσθε, της ευγενούς άμιλλας και της προσωπική βελτίωσης”.
 
Top