Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στο πλευρό της πολιτείας

O Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, εκπληρώνοντας απόλυτα τον θεσμικό του ρόλο και υλοποιώντας πλήρως την κοινωνική αποστολή που διέπει την έννοια του «Ολυμπιονίκη», προχώρησε αμέσως – όπως είχε δεσμευτεί – στην δημιουργία Ειδικής Επιτροπής για την καταπολέμηση όλων των φαινομένων βίας στον αθλητισμό.

Η Επιτροπή που θα αποτελείται από Έλληνες Ολυμπιονίκες και εκπροσώπους Φορέων και Οργανισμών οι οποίοι στηρίζουν αντίστοιχες δράσεις, αποτελεί την τεκμηριωμένη πρόταση των ανθρώπων του αθλητισμού ενάντια σε όλα αυτά τα κατακριτέα φαινόμενα που πιστεύουμε ότι είναι μεμονωμένα.

Ευχαριστούμε τον Υφ. Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη που δεν υιοθέτησε απλώς την πρότασή μας, αλλά με την σημερινή παρέμβασή του, έδωσε στην προσπάθεια του Συλλόγου μας διυπουργικό χαρακτήρα, δομώντας την συνεργασία της Επιτροπής μας με την Υφ. Εργασίας, αρμόδια για θέματα οικογένειας, κα Μαρία Συρεγγέλα.

Με κοινό στόχο να αναδείξουμε τα ευεργετικά στοιχεία της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και παράλληλα να αποτελέσουμε με τις δράσεις μας ασπίδα στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας κάθε μορφής ολοκληρώσαμε τον σχηματισμό της Επιτροπής, η σύσταση της οποίας θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, η Προέδρος μας κα Μωραϊτίδου δήλωσε τα παρακάτω: 

«Ως Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών δεν θα μπορούσαμε να μην πάρουμε τη σκυτάλη από τη Σοφία Μπεκατώρου, μετά τις τελευταίες καταγγελίες που έκανε και δημόσια, επιδεικνύοντας σθένος και θάρρος.
Εμείς θέλουμε να πούμε σε όλα τα παιδιά, σε όλους τους ανθρώπους που έχουν υποστεί σεξουαλική βία, ότι πρέπει να μιλάνε και να καταγγέλλουν τέτοια φαινόμενα, ώστε να καταφέρουμε έτσι να διαφυλάξουμε τις αρχές του αθλητισμού και να προστατεύσουμε όλα τα παιδιά που επιλέγουν τον χώρο αυτό ως τρόπο ζωής τους.
Είχαμε αποφασίσει, ακόμα και πριν από τις εξελίξεις που προκάλεσε η καταγγελία της Σοφίας, ότι στον ΣΕΟ θα συστήσουμε μία Επιτροπή που θα έχει ως στόχο της την καταπολέμηση της βίας αλλά και όλων των φαινομένων ρατσισμού στον αθλητισμό.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Αυγενάκη αλλά και την Υφυπουργό Εργασίας κ. Συρεγγέλα, που σήμερα μας δέχτηκαν και καταθέσαμε την πρότασή μας, η οποία υιοθετήθηκε και μάλιστα με χαρά ακούσαμε ότι θα συσταθεί και μία διυπουργική επιτροπή γι’ αυτό το θέμα.
Στόχος μας είναι οι Ολυμπιονίκες να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία τους αρμόδιους φορείς ώστε να προχωρήσουμε σε δράσεις ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης παιδιών, αθλητών , προπονητών, για το πως μπορούν να αντιμετωπίζουν και πως μπορούν εγκαίρως να διαγιγνώσκουν τέτοια περιστατικά».

Στη συνέχεια η Ταμίας μας κα Καραπατάκη τοποθετήθηκε ως ακολούθως:

«Νομίζω ότι όλοι οι φορείς του Αθλητισμού πρέπει να αφουγκράζονται την κοινωνία. Γι’ αυτό βρισκόμαστε εδώ, μπροστάρηδες, για να βοηθήσουμε με αυτήν τη Επιτροπή που θα σχεδιάσουμε. Για να αποκατασταθεί ο χώρος του αθλητισμού, για να είναι τα παιδιά στον αθλητισμό και οι γονείς που έχουν παιδιά στον αθλητισμό, ασφαλείς».

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΓΓΑ με τις αναλυτικές δηλώσεις των συντελεστών στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3240-2021-01-19-16-23-07

 

Top