Ο μεγάλος Ηλίας Ηλιάδης και δις Ολυμπιονίκης του Τζούντο, μας κάνει και πάλι υπερήφανους…

Ο μεγάλος Ηλίας Ηλιάδης και δις Ολυμπιονίκης του Τζούντο, μας κάνει και πάλι υπερήφανους…

Ηλιάδης: «Πετάω στα ουράνια»

Οι πρώτες δηλώσεις του Ολυμπιονίκη μετά την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου

Ο Ηλίας Ηλιάδης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την κατάκτηση του τρίτου χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τζούντο στην Ρωσία, στην κατηγορία των -90 κιλών.

Όπως είναι φυσικό, ο δις Ολυμπιονίκης δεν έκρυψε την χαρά του, ενώ ανέφερε πως νιώθει καλά που έκανε υπερήφανους τους Έλληνες, αλλά και τους ανθρώπους που τον αγαπούν και αγαπά.

 «Νιώθω εκστασιασμένος. Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Δεν ξέρω εάν φάνηκε με την ολοκλήρωση του τελικού, όμως πετάω στα ουράνια. Ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένος που ένοιωθα έτοιμος γι’ αυτή την στιγμή. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζα, αφού αυτή τη στιγμή νιώθω όπως τότε που κατέκτησα το πρώτο μου μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά.

Νιώθω καλά που έκανα υπερήφανους τους Έλληνες. Τους ανθρώπους που με αγαπούν και τους αγαπώ. Την οικογένειά μου. Τον προπονητή μου και όλους τους ανθρώπους του ελληνικού αθλητισμού. Μπορεί η Πολιτεία να μη μου έχει δώσει το πριμ από το παγκόσμιο μετάλλιο του 2011, όμως αυτό δεν πέρασε ούτε λεπτό από το μυαλό μου στη διάρκεια των αγώνων. Γιατί η δουλειά μου ήταν να έρθω στην Ρωσία για να κατακτήσω το χρυσό. Κι αυτό ακριβώς έκανα.

Ευχαριστώ όλους εκείνους που βρίσκονται διαρκώς δίπλα μου. Όταν χειρουργήθηκα πριν από μερικούς μήνες και βρίσκονταν στο πλευρό μου. Τους θέλω κοντά μου και στη συνέχεια. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι τόσο κοντά», είπε ο Έλληνας αθλητής.

 Σε παρόμοιες δηλώσεις προχώρησε και ο προπονητής του Νίκος Ηλιάδης: «Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι περιττά. Είναι ο κορυφαίος τζουντόκα του κόσμου και εδώ στη Ρωσία έκανε αυτό ακριβώς για το οποίο είναι γεννημένος: να βρίσκεται στην κορυφή. Τη στιγμή που οι τρεις πρώτοι της παγκόσμιας κατάταξης, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έμεναν εκτός ημιτελικών και κάποιοι ακόμη και εκτός μεταλλίων, ο Ηλίας ήταν ασταμάτητος.

Είχε έναν στόχο από την στιγμή που πρωτοπάτησε στο τατάμι, τον οποίο και έφερε εις πέρας και μάλιστα με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Την έπιασε από τον λαιμό και την αξιοποίησε χαρίζοντας στην Ελλάδα μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας. Για να φτάσει βέβαια μέχρι εδώ, δούλεψε σκληρά. Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε».

Με τη φράση: «Το ελληνικό τζούντο είναι τυχερό που έχει τον Ηλία στις τάξεις του», ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟ Τζούντο, Γιάννης Καφενταράκης και πρόσθεσε: «Εκτός από ένας καλός αθλητής είναι και ένας ξεχωριστός άνθρωπος και του αξίζει πραγματικά ότι βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Είναι στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό, ο οποίος θα πρέπει να επενδύσει πάνω του. Τόσο σε αυτόν όσο και στον Νίκο Ηλιάδη, αξίζουν θερμά συγχαρητήρια».

https://web.archive.org/web/20140904162000/http://www.star.gr/Pages/Athlitika.aspx?art=241506&artTitle=_iliadis_petao_sta_ourania