Ο Αθλητικός Προσανατολισμός Ταξιδεύει στην Πάτμο

O Αθλητικός μας Προσανατολισμός συνεχίζει να ταξιδεύει στα σχολεία των ακριτικών περιοχών της χώρας και αυτή τη φορά βρεθήκαμε στο νησί της Αποκάλυψης, την όμορφη Πάτμο, με την αποστολή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών να απαρτίζουν ο Ιωάννης Μελισσανίδης (ενόργανη γυμναστική), η Piyi Devetzi (τριπλούν), η Poly Saregkou (καλαθοσφαίριση) και η Ioanna Christou (ξιφασκία). Έτσι κατόπιν πρόσκλησης της Πατμιάδας Εκκλησιαστικής Σχολής και την αρωγή της ΚΕΔΕ, οι 4 Ολυμπιονίκες επισκέφτηκαν τους μαθητές του νησιού παρουσιάζοντας τα αθλήματά τους και μεταλαμπαδεύοντας τα Ολυμπιακά Ιδεώδη ως μέσο συμπόρευσης στην πορεία της ζωής τους!
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, ιδρύθηκε το 1713 από τον Πάτμιο Άγιο Μακάριο Καλογερά, Διάκονο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.
Η Σχολή λειτούργησε αδιάκοπα έως τις αρχές του εικοστού αιώνα.Με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στη μητέρα Ελλάδα, επαναλειτούργησε από το 1947.
Στις 22 Οκτωβρίου του 1948, ο Βασιλιάς Παύλος ο Β’ θεμελίωσε τα νέα κτίρια της Πατμιάδας στον περίβολο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκαλύψεως. Στη Σχολή δίδαξαν και φοίτησαν μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας και του Έθνους μας, μεταξύ των οποίων πέντε Άγιοι, αγωνιστές, φιλικοί και εθνομάρτυρες. Σε όλον τον κόσμο διακονούν μέχρι και σήμερα Επίσκοποι και Μητροπολίτες που σπούδασαν στην Πατμιάδα. Η Σχολή για την πολύτιμη προσφορά της στην Εκκλησία και στο Έθνος έχει τιμηθεί επανειλημμένως από το Οικουμενικό Πατριαρχείο (χρυσούς Σταυρός τα έτη 1988 και 1995), από την Ακαδημία Αθηνών (χρυσούν μετάλλιον), από την UNESCO (ειδικό τιμητικό μετάλλιο).Σήμερα, στον 4ο αιώνα λειτουργίας της, η Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή λειτουργεί ως Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο και συνεχίζει να ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον προσφέροντας παιδεία στα παιδιά της Πάτμου, στα παιδιά της Ελλάδας