Ολυμπιονίκες και πολιτικοί επιστήμονες ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), υλοποιώντας τις δεσμεύσεις του, να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις όχι μόνο στην εξάπλωση των ιδανικών του Ολυμπιακού κινήματος αλλά και στην προβολή της Χώρας μας στο εξωτερικό, προχώρησε σε μνημόνιο συνεργασίας με τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων(Ε.Ο.Π.Ε).

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 1ου Διεθνούς συνεδρίου για τον Αθλητισμό και τις επιπτώσεις του στην Κοινωνία και στην οικονομία, ο Σ.Ε.Ο καλωσορίζει τον Ε.Ο.Π.Ε, έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς της Χώρας μας και μέλος της Ακαδημαϊκής κοινότητας του Ο.Η.Ε, ως Συνδιοργανωτή.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ) αποτελεί έναν από τους πιο δραστήριουςεπιστημονικούς φορείς της Χώρας. Αποτέλεσε εξ αρχήςμία σύγχρονη δεξαμενή σκέψης, διεπιστημονικήςπροσέγγισης και συνεργασίας επιστημόνων, που προέρχονται από τους κλάδους της ΠολιτικήςΕπιστήμης, της Νομικής επιστήμης, της Οικονομικήςεπιστήμης, των Διεθνών Σχέσεων και των Κοινωνικώνεπιστημών. Ο ΕΟΠΕ αποτελεί Μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Ο.Η.Ε. (UN AcademicImpact) και κατέχει Ειδική Συμβουλευτική Ιδιότηταστο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. (ECOSOC – UN).

Ο Ε.Ο.Π.Ε είναι Συνδεδεμένος Οργανισμός με το ΤμήμαΠαγκόσμιας Επικοινωνίας του ΟΗΕ (United Nations Department of Global Communications) και Μέλος της Διεθνούς Ενώσεως Πολιτικής Επιστήμης (IPSA) International Political Science Association.


Πρόεδρος
ΕΟΠΕ, Συμεών Σιδηρόπουλος:

Προχωράμε στη συνεργασία των φορέων μας γιατί προσδοκούμε πως μέσα από αυτή θα αναδειχθεί ο ελληνισμός, ο αθλητισμός και ο πολιτισμός. Οι Ολυμπιονίκες μας ανήκουν στις καρδιές όλων μας. Ευελπιστούμε το παραγόμενο υλικό από αυτή τη συνεργασία να αποτελέσει παρακαταθήκη και φάρονέων εξελίξεων. Ευχαριστώ την Πρόεδρο και Αργυρή Ολυμπιονίκη, κυρία Εύη Μωραϊτίδου για την πρόσκληση σε αυτή τη συνεργασία και εύχομαι στην ίδια και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣυλλόγουΕλλήνων Ολυμπιονικών να συνεχίσουν με τις δραστηριότητες τους, να μας γεμίζουν περηφάνεια.

Πρόεδρος ΣΕΟ, Εύη Μωραϊτίδου :


“Η έναρξη συνεργασίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με τον Ε.Ο.Π.Ε σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τον σύλλογο. 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Ε κύριο Συμεών Σιδηρόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο για την αποδοχή της πρόσκλησης μας. 
Η εμπειρία και το κύρος του Ε.Ο.Π.Ε διεθνώς τον καθιστούν πολύτιμο συνεργάτη στην προσπάθεια ανάδειξης ζητημάτων που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την κοινωνία. Οι δυνατότητες των δύο φορέων είναι ανεξάντλητες και ως άνθρωπος του αθλητισμού γνωρίζω καλά πως μέσω της συνεργασίας μπορεί να έρθουν  αποτελέσματα που θα αναδείξουν τον ρόλο του αθλητισμού ως πυλώνα ανάπτυξης για την Χώρα μας.