Ολυμπιακή Ημέρα 2018

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να ορίσει ως «Ολυμπιακή Ημέρα» την 23 Ιουνίου, καθώς συμπίπτει με την ημέρα της ίδρυσής της το 1894 και της ανάθεσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 στην Αθήνα.

Κατά την συμβολική αυτή ημερομηνία ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα μέλη του διοργανώνουν ή συμμετέχουν σε εκδηλώσεις κάθε χρόνο προς τιμήν της.

Φέτος λοιπόν συμμετείχαμε στο 1ο Olympic Run που διοργάνωσε το Ολυμπιακό Μουσείο-Protergeia Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, στην εκκίνηση για τον εορτασμό της σημαντικότερης ημέρας για τη διάχυση του Ολυμπιακού κινήματος έδωσαν δυναμικό παρόν η Χρυσή Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο δις Αργυρός Αλέξανδρος Νικολαίδης, οι χάλκινοι Ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Σοφία Παπαδοπούλου, ο Ολυμπιονίκης του ’68 Όθων Μοσχίδης, η γενική γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη και οι Ολυμπιονίκες Κλεάνθης Μπάργκας, Ελπίδα Ρωμάντζη, Φωτεινή Βαβάτση, Πόπη Ουζούνη, Λευτέρης Κακιούσης, Πόλυ Σαρέγκου, Ιωάννα Χρήστου, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, Βασιλική Κασάπη καθώς και πολλοί άλλοι διακεκριμένοι αθλητές.

Ακόμη στην Αθήνα είχαμε την χαρά να γιορτάσουμε την Ολυμπιακή Ημέρα με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας μέσα από μία δράση που ήταν στοχευμένη στα παιδιά των προσφύγων που διαβιούν στο Σκαραμαγκά.

Μέσα από το παιχνίδι μεταλαμπαδεύσαμε στα παιδιά την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.
Πάνω απ’ όλα όμως πήραμε πολύ αγάπη μέσα από τα αθώα βλέμματα τους!

Top