Οι Oλυμπιονίκες γιορτάζουν τα 30 χρόνια τους!

Οι επετειακές δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του, συνεχίστηκαν και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στις Σπέτσες.

Σπουδαίοι Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα συγκρότησαν ομάδες δρομέων και συμμετείχαν στον 5ο Spetses Mini Marathon και τον 4ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνειο Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα στις Σπέτσες οι Ολυμπιονίκες Κοζομπόλη, Ελληνάκη, Αντωνάκου (Υδατοσφαίριση), Τσουμελέκα (20χλμ βάδην), Σιρανίδης (Καταδύσεις), Ιακωβάκης (400μ μετ’ εμποδίων), Γιαννιώτης (Κολύμβηση),  Μούγιος (Κωπηλασία) και Ζυγούρη (Πάλη), ενώ μεταξύ των επίσημων παρευρισκόμενων ήταν και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοΐας το 1960.  

Επιπλέον, ο Δήμαρχος Σπετσών κος Παναγιώτης Λυράκης και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Spetses Mini Marathon  κα Μαρίνα – Λύδα Κουταρέλλη, τίμησαν το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών για την στήριξη που παρέχει στη διοργάνωση αυτού του event, όλα αυτά τα χρόνια.

Παράλληλα στη Θεσσαλονίκη, η Πρόεδρος του 5ου Νυχτερινού Ημιμαραθώνειου και Χρυσή Ολυμπιονίκης κα Βούλα Πατουλίδου, έδωσε την εκκίνηση σ’ έναν αγώνα δρόμου, όπου οι Ολυμπιονίκες Ιωάννης Μελισσανίδης, Βασίλης Τσολακίδης (ενόργανη γυμναστική), Πηγή Δεβετζή (Τριπλούν), Πόπη Ουζούνη (Δισκοβολία), Μπάργκας (Ποδηλασία), Ψαρρά, Βαβάτση (Τοξοβολία) και Σαρέγκου (Καλαθοσφαίριση), συμμετείχαν από κοινού με την Ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης.

Η Πρόεδρος Βούλα Κοζομπόλη σε σχετική ερώτηση για την Σ.Ε.Ο  Running Team δήλωσε: « Συνεχίζουμε και τρέχουμε. Τρέχουμε για να μεταλαμπαδεύσουμε τις αξίες του Αθλητισμού και του Ολυμπισμού, ενώ παράλληλα να συμβάλλουμε στην Προβολή και την  Ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού στη χώρα μας»