Οι Ολυμπιονίκες στο Survive the summer2019

Αναδημοσίευση από το Coverstory

https://web.archive.org/web/20211023024730/https://coverstory.gr/i-olybionikes-sto-survive-the-summer2019/

 

Οι Ολυμπιονίκες στο Survive the summer2019

 

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το «Survive the summer2019» για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών εκπονείται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝΟΑ), το CSI Institute και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

Είναι ένα δωρεάν καλοκαιρινό ενημερωτικό project και απευθύνεται σε γονείς και παιδιά, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους διαδικτυακούς κινδύνους. Να απομακρυνθούν από τις οθόνες των συσκευών και να απολαύσουν ένα συναρπαστικό καλοκαίρι γνωρίζοντας τα Ολυμπιακά αθλήματα.

 

Βούλα Ζυγούρη: «Μη μένετε στις αποτυχίες»

Χαιρετίζοντας τη δράση στο Arena Soccer Club εκ μέρους της ΕΘΝΟΑ, η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη τόνισε την σημασία, που έχει στην επιτυχία η «αθέατη πλευρά» του πρωταθλητισμού. Η πλευρά που κρύβεται πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας και τις διακρίσεις και περιλαμβάνει τη μακρόχρονη προσπάθεια, τη συνεχή ανασύνταξη δυνάμεων και συχνά μια σειρά από αποτυχίες:

«Η νίκη είναι πολύ ευχάριστη, επιθυμητή, ένδοξη, και όλοι την αντιλαμβάνονται. Αν μη μένουμε όμως μόνο σε αυτήν διότι η επιτυχία είναι στενά δεμένη με αρκετές αποτυχίες. Στην πραγματικότητα αυτές τη δημιουργούν» επισήμανε η Βούλα Ζυγούρη και συνέχισε: « Όμως δύσκολα θα φανούν ή θα προβληθούν, καθώς είναι δυσάρεστες και δεν συγκεντρώνουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μην αφήνετε λοιπόν τις αποτυχίες, που θα συναντήσετε να σας οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα και να σας καταβάλλουν. Χρησιμοποιήστε τις! Είναι «εργαλεία» για να δημιουργήσετε τις επιτυχίες σας».

Τις εμπειρίες τους με τα παιδιά και τους γονείς τους μοιράστηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Δημοσθένης Ταμπάκος, Εύη Μωραϊτίδου και Γιώργος Τζελίλης.