Οι Ολυμπιονίκες στο σχολείο μας – Αφιέρωμα του 12ου Γυμνασίου Αχαρνών – Ολυμπιακού χωριού

 Ολυμπιονίκες και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

 

Στο χωριό που στέγασε τα όνειρα και τις ελπίδες τους στη διάρκεια του Oλυμπιακών Αγώνων του 2004 επέστρεψαν οι Ολυμπιονίκες.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας εστιάζοντας στον στόχο εκείνο της εκπαίδευσης που το σχολείο καλείται να εμπνεύσει, να προτείνει, να προάγει την ανάπτυξη των ηθικών εν­νοιών, αξιών και συμπεριφορών στα παιδιά, είχε την πρωτοβουλία να καλέσει την Τρίτη, 27-11-2012, γνωστούς Ολυμπιονίκες – μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) , ιδανικά πρότυπα για τους μαθητές μας στην τόσο ευαίσθητη ηλικία της εφηβείας.  Ο Βασίλης Πολυμέρος (αντιπρόεδρος ΣΕΟ, Χάλκινος Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας), η Εύη Μωραϊτίδου (Γενική Γραμματέας ΣΕΟ, Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης), η Αγγελική Καραπατάκη (Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης), η Γεωργία Ελληνάκη (Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης), η Εύα Χριστοδούλου (Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ρυθμικής) , η Βιργινία Κραβαριώτη (Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας), η Σοφία Παπαδοπούλου (Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας) και η Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης Πάλης) συνομίλησαν με τους μαθητές και μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από το χώρο του αθλητισμού και των ολυμπιακών διακρίσεων, ενθουσιάζοντας όλους τους παρευρισκόμενους.

Εμφανής ήταν η συγκινησιακή τους φόρτιση που μας άγγιξε όλους. Σε μια εποχή που τα υγιή πρότυπα σπανίζουν,  ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο ΣΕΟ, με την υποστήριξη και αρωγή της Διεύθυνσης και του Συλλόγου των Διδασκόντων του σχολείου μας, έδωσαν στα παιδιά μας μια “γεύση” του γνήσιου αθλητικού ιδεώδους. Πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία!

Σύνδεσμος για την ιστοσελίδα του σχολείου

http://12gymach.blogspot.com/p/blog-page_17.html