Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές την εποχή του covid-19 – Δελτίο Τύπου

Οι Ολυμπιονίκες κοντά στους μαθητές την εποχή του covid-19 
Δελτίο τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ)
Με εξαιρετική επιτυχία και την συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15/5/2020 διήμερο πιλοτικό διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα “η εκπαιδευτική αξία του Ολυμπισμού”, στους μαθητές – τριες Λυκείου και Γυμνασίου των σχολείων της Περιφερείας Πελοποννήσου.
Το πρωτοποριακό εγχείρημα διοργάνωσε το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Πελοποννήσου με την αρωγή του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), με την πεποίθηση ότι ο Ολυμπισμός με τις Αρχές, τις Αξίες, τα Ιδανικά και τα πρότυπα που εμπεριέχει, μπορεί να αντιπαρατεθεί αξιόμαχα στη σημερινή έκπτωση αξιών και να δημιουργήσει συνθήκες ανάτασης και ανασύνταξης του ηθικού μας οπλοστασίου, που σήμερα στην πατρίδα μας το έχουμε ανάγκη.
Οι Ολυμπιονίκες: Άννα Κορακάκη (σκοποβολή), Ιωάννης Μελισσανίδης (γυμναστική), Αγγελική Καραπατάκη και Βαγγέλης Πάτρας (υδατοσφαίριση), Σοφία Παπαδοπούλου (ιστιοπλοΐα), Βούλα Ζυγούρη (πάλη), Φωτεινή Βαβάτση (τοξοβολία) και Ανδρέας Γλυνιαδάκης (καλαθοσφαίριση) συζήτησαν με τα παιδιά για το “σχολείο δεξιοτήτων ζωής” που λέγεται αθλητισμός, μοιράστηκαν εμπειρίες από τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μυστικά που τους οδήγησαν στην επιτυχία.
Μετά το πέρας της διαδικασίας η Πρόεδρος του ΣΕΟ κ. Εύη Μωραϊτίδου μεταξύ άλλων τόνισε σχετικά: «Ιδιαίτερα φέτος που εξαιτίας της πανδημίας του ιού Covid-19, όλοι μας βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση η οποία έχει επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους νέους και την εκπαιδευτική διαδικασία, η διαδικτυακή επαφή με Ολυμπιονίκες είναι σημαντική για τα παιδιά. Πολλά συγχαρητήρια στις κυρίες Αικατερίνη Γκίνη (Οργανωτική Συντονίστρια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελ/σου ) και Ελένη Τζανή (Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φυσ. Αγωγης ΠΕ.Κ.Ε.Σ Πελ/σου) για την άρτια οργάνωση και τον άψογο συντονισμό της διαδικασίας καθώς και στην Οργανωτική Επιτροπή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελ/σου που αξιοποίησε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τα εργαλεία που προσφέρει η τεχνολογία».