Οι Ελληνες Ολυμπιονίκες δίπλα στο Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά» – Χαμόγελα για τα παιδιά

Μια ξεχωριστή έκπληξη, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας περίμενε το μεσημέρι της Παρασκευής τα παιδιά του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», στην Παλλήνη.

Οι εγκαταστάσεις μετατράπηκαν σε μια μεγάλη αγκαλιά προκειμένου να υποδεχτούν αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών αλλά και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας που επισκέφθηκαν από κοντά τα παιδιά ενόψει εορτών, προκειμένου να τους μοιράσουν δώρα και να ενημερωθούν για το πλούσιο έργο που επιτελείται στο οικοτροφείο για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Τα παιδιά, τους αποζημίωσαν με χαμόγελα, ενώ με την φροντίδα του επιστημονικού προσωπικού, τους επεφύλασσαν και εκείνα μία ειδική έκλπηξη αφού ερμήνευσαν ένα Χριστουγεννιάτικο θεατρικό μεταφέροντας μια ζεστή, τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας όταν δίνει. Ετσι και τα παιδιά, ευχαριστήθηκαν ιδιαιτέρως την γνωριμία αλλά και την παρέα των νέων φίλων που απέκτησαν.

Ιδιαίτερη η στιγμή που ο Αγιος Βασίλης του Κέντρου Ειδικών Ατόμων η Χαρά, βγήκε με το σάκο του προκειμένου να μοιράσει τις δικές του «μαγικές» κάρτες με ευχές για ένα νέο χαρούμενο έτος.

Η κυρία Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» αλλά και του οικοτροφείου, αφού ευχαρίστησε τους Ολυμπιονίκες και την αντιπροσωπεία του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας για την όμορφη επίσκεψή τους, πρότεινε η συνεργασία των δύο φορέων να συνεχιστεί προκειμένου τα άτομα με ειδικές ανάγκες που φιλοξενούνται στον χώρο να μπορούν να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, προγράμματα κοινωνικοποίησης αλλά και δράσεις μέσα από τις οποίες επιτυγχάνεται o απώτερος στόχος που δεν είναι άλλος από τις άριστες συνθήκες διαβίωσης για εκείνα τα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, ενώ από την πλευρά του ο Δρ. Κων/νος Φίλης, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, υποστήριξε ότι σίγουρα αυτή ήταν μόνο η απαρχή της γνωριμίας, ενώ το επόμενο ραντεβού θα ανανεωθεί για πολύ σύντομα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Ειδικών Ατόμων η «Χαρά», είναι μέλος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και συμμετέχει σε όλες τις δραστηριότητες της.