Μόναχο 2022 – Χρυσά μετάλλια για Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου

Δύο φορές ως σήμερα ανέβηκε η ελληνική σημαία στον υψηλότερο ιστό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μονάχου. Οι Ολυμπιονίκες του Τόκιο Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στο βάδην και Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος κατέκτησαν χρυσά μετάλλια.

Η καρδιτσιώτισσα, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έκανε φοβερή εμφάνιση και υπερνικώντας όλα τα εμπόδια τερμάτισε πρώτη με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη. Από το 18ο χιλιόμετρο, τέθηκε επικεφαλής της κούρσας και με ιδανική διαχείριση δυνάμεων στα τελευταία τρία χιλιόμετρα της διαδρομής, κατάφερε αφήσει πίσω της την βασική αντίπαλό της Ισπανίδα Ρακουέλ Γκονζάλεζ στη 2η θέση με 2.49.10 και την Ουγκαρέζα Βικτόρια Μαντάραζ με 2.49.58 στην 3η θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στο μήκος, υπερασπίστηκε τον τίτλο που κατέκτησε πριν από τέσσερα χρόνια στο Βελιγράδι και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης ξεπερνώντας της ατυχία του προκριματικού και επιβεβαιώνοντας την εξαιρετική του φόρμα. Μόλις τέσσερις αθλητές έχουν καταφέρει να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους σε αυτό το αγώνισμα. Τα 8,52 μ. που σημείωσε στο 4ο και τελευταίο άλμα του αποτελούν ρεκόρ αγώνων και την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) συγχαίρει τα άξια μέλη του που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στην μάχη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές.

 

 

 

Top