Μνημόνιο Συνεργασίας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Πάνω: Α-Δ: Νέρυ Μάντευ Νιανγκουάρα, Σοφία Παπαδοπούλου, Βούλα Ζυγούρη, Ελευθερία Αβραμίδου. Κάτω: Εύη Μωραϊτίδου, Δρ. Στάθης Αβραμίδης.

https://indicator.gr/syllogos-ellinon-olympionikon-mnimonio-synergasias-me-tin-enosi-athlitikis-nayagosostikis-ellados

Μνημόνιο Συνεργασίας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος

Memorandum of Understanding between the Hellenic Olympic Winners Association and the Greek Lifesaving Sports Association

Aθήνα, 03/05/2021. Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος (ΕΑΝΕ) υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς μέσω δράσεων ασφάλειας στο νερό και αθλητικής ναυαγοσωστικής.

Έπειτα από ένα έτος συνεργασίας, ο ΣΕΟ και η ΕΑΝΕ επισημοποίησαν την ένωση των δυνάμεών τους προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των πνιγμών στην Ελλάδα και η αναγωγή της αθλητικής ναυαγοσωστικής σε παιδαγωγικό εργαλείο επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους επαγγελματίες και μέσο γνωριμίας του κοινού με την πρόληψη και τη διάσωση.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας συνυπέγραψαν από πλευράς ΣΕΟ, η Πρόεδρος Εύη Μωραϊτίδου (Ασημένια Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης) και η Βούλα Ζυγούρη (Olympian Πάλης), πλαισιωμένες από τα μέλη του Δ.Σ. Νέρυ Μάντευ Νιανγκουάρα (Olympian) και Σοφία Παπαδοπούλου (Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας). Την ΕΑΝΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Δρ Στάθης Αβραμίδης (Στέλεχος ΕΟΔΥ και Δάσκαλος Αθλητικής Ναυαγοσωστικής ΤΕΦΑΑ Αθηνών) και η Αντιπρόεδρος Ελευθερία Αβραμίδου.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Εύη Μωραϊτίδου και
ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ Δρ. Στάθης Αβραμίδης.

 

Η Πρόεδρος του ΣΕΟ Εύη Μωραϊτίδου, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την επισημοποίηση της συμμαχίας μας με την ΕΑΝΕ. Ως Ολυμπιονίκης υδατοσφαίρισης και μητέρα, κατανοώ την σημασία της πρόληψης πνιγμών μέσω αθλητισμού για την Ελλάδα. Στηρίζουμε το άθλημα που “σώζει ζωές”, γιατί μέσα από αυτό γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι και προετοιμαζόμαστε για επείγουσες καταστάσεις εντός και εκτός νερού. Η αθλητική ναυαγοσωστική απουσίαζε από την Ελλάδα. Είμαστε χαρούμενοι που με την ίδρυση της ΕΑΝΕ αυτό το κενό καλύφθηκε, για αυτό και θα την στηρίξουμε.»

Η Γ. Γραμματέας του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη, δήλωσε: «Η αθλητική ναυαγοσωστική κερδίζει συνεχώς έδαφος στις συνειδήσεις μικρών και μεγάλων. Είναι ένα ξεχωριστό άθλημα σε θέαμα και αξία. Η στήριξη της ΕΑΝΕ ως του “σπιτιού” του αθλήματος στην Ελλάδα αποτελεί ένα ευχάριστο καθήκον που με την υπογραφή του παρόντος μνημονίου πήρε επίσημη μορφή».

Ο Πρόεδρος της ΕΑΝΕ Δρ Στάθης Αβραμίδης, δήλωσε: «Η συμμαχία μας με τον ΣΕΟ του οποίου τα κύτταρα μας κάνουν να δακρύζουμε χάρη στις επιτυχίες τους, είναι σημαντική. Οι άνθρωποι που δαφνοστεφανώθηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες, με αυτό το μνημόνιο αγκαλιάζουν το μοναδικό ανθρωπιστικό άθλημα στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τους νέους συμμάχους μας και συγκινημένοι για την στήριξή τους».

Η Αντιπρόεδρος της ΕΑΝΕ Ελευθερία Αβραμίδου συμπλήρωσε: «Η συμμαχία ΕΑΝΕ και ΣΕΟ για την προστασία της δημόσιας υγείας από τραυματισμούς, μετουσιώνει σε πράξη τις διδαχές του Νίκου Νησιώτη, που ήθελε τον Ολυμπισμό ως εργαλείο στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Για εμάς, όπως οι Ολυμπιακοί αγώνες, έτσι και η αθλητική ναυαγοσωστική δεν αποτελούν απλά μια ημερολογιακή αγωνιστική συνάντηση, αλλά πρωτίστως στάση ζωής κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων περιόδων που μεσολαβούν ανάμεσα στις αγωνιστικές αναμετρήσεις».

 

Η Γενική Γραμματέας του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη και η Αντιπρόεδρος της ΕΑΝΕ Ελευθερία Αβραμίδου

 

Σημείωση: Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας έγινε ηλεκτρονικά. Οι φωτογραφίες προέρχονται από την αρχική διερευνητική συνάντηση των εκπροσώπων του ΣΕΟ και της ΕΑΝΕ στην προ-covid 19 εποχή.