Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το “5ο Olympic Day Run Greece”

Περίπου 4.500 πολίτες συμμετείχαν στο 5ο ”Olympic Day Run Greece¨, τον μοναδικό Ολυμπιακό Αγώνα Δρόμου της χώρας μας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη και μετά από καταρρακτώδη μπόρα η οποία απέτρεψε πολλούς ακόμη πολίτες να πάρουν μέρος. Περιελάμβανε αγωνίσματα 5 και 10 χιλιομέτρων με σημείο εκκίνησης την παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του γλυπτού ”Ομπρέλες” του Ζογγολόπουλου και 1,5 χιλιομέτρου με σημείο εκκίνησης την πλ. Αριστοτέλους.
Στη διοργάνωση της αθλητικής αυτής εκδήλωσης παρεβρέθηκε και συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (Σ.Ε.Ο.) ο νεοεκλεγείς Ολυμπιονίκης κωπηλασίας Γιάννης Χρήστου, καθώς και μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού όπως οι Ολυμπιονίκες: Τασούλα Κελεσίδου, Κατερίνα Θάνου, Σπύρος Γιαννιώτης, Βασίλης Πολύμερος, Χρύσα Μπισκιτζή, Δημήτρης Μούγιος, Σοφία Ασουμανάκη, Ιωάννα Μπούζιου, Λευτέρης Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής, Λευτέρης Κόνσολας, Πόλυ Σαρέγκου, Φωτεινή Βαβάτση, η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας.
Μετά το τέλος των αγωνισμάτων βραβεία απονεμήθηκαν στους 3 πρωτους κάθε αγώνισματος, ενώ ξεχωριστή απονομή έγινε σε ηλικιωμένο δρομέα ο οποίος ανέβηκε στο βάθρο της απονομής υποβασταζομενος!!!
Με τη διοργάνωση του ”Olympic Day Run” Greece¨ στάλθηκε το μήνυμα των Ολυμπιακών αξιών στους χιλιάδες δρομείς που συμμετείχαν καθώς και στους πολίτες που παρακολουθούσαν τους αθλητές στη διάρκεια της πορείας τους προς τον τερματισμό και τους χειροκροτούσαν με θέρμη ζώντας μαζί με την ελληνική Ολυμπιακή οικογένεια μια μοναδική Ολυμπιακή εμπειρία!
Την προηγούμενη μέρα, Σάββατο, οι αθλητές-μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής οικογένειας ξεναγήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και στα εκθέματα που βρίσκονται εκεί. Είχαν την ευκαιρία να ξανασυναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις μέσα σε ζεστό κλίμα. Φωτογραφήθηκαν στο μουσείο και προβάλλανε την εκδήλωση και το μουσείο στα σόσιαλ μίντια.

Top