Λευτέρης Πετρούνιας: 6ο χρυσό σε Ευρωπαϊκό για τον «άρχοντα των κρίκων»

Το έκτο του χρυσό μετάλλιο και τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή στους κρίκους όλων των εποχών κατέκτησε ο δις Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυμναστικής στο Μόναχο, με την εκπληκτική εμφάνιση και 15.133 βαθμούς.

Προερχόμενος από ένα χειρουργείο που έγινε πριν από λιγότερο από δέκα μήνες στον δεξί ώμο και μη έχοντας άλλο αγώνα για την χρονιά, ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, εκτέλεσε αριστοτεχνικά το δύσκολο πρόγραμμά του στο αγώνισμα και ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αφήνοντας πίσω του τον Αντέμ Ασίλ από την Τουρκία που συγκέντρωσε 15,033 βαθμούς, τον  Κόρτνεϊ Τάλοχ από την Μ. Βρετανία με 14,866 βαθμούς και άλλα μεγάλα ονόματα των κρίκων.

 

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), είναι εξαιρετικά υπερήφανος για το επίτευγμα του εξέχοντος μέλους του και τον συγχαίρει για την εν γένη πορεία του στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα.

Σημειώνεται ότι ο Πετρούνιας παραμένει καθολικά αήττητος σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για οκτώ συναπτά έτη αφού από το 2015 κερδίζει όλους τους προκριματικούς και τελικούς των πρωταθλημάτων Ευρώπης. Γίνεται έτσι ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γυμναστικής που έχει κερδίσει έξι φορές στο ίδιο όργανο (μετά τον Ούγγρο Κρίστιαν Μπέρκι στον πλάγιο ίππο) και ο πρώτος στους κρίκους.

 

 

 

Top