Κοινωνική Ανταποδοτικότητα ΣΕΟ – Εθελοντική Αιμοδοσία 2020

Δράση στα πλαίσια του προγράμματος “Κοινωνική Ανταποδοτικότητα” του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.
Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Καλλιθέας.

Η επιβεβλημένη και απόλυτα λογική σύσταση των φορέων υγείας να αποφεύγονται οι προσελεύσεις σε νοσοκομεία ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού Covid 19 έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος.

 
Έτσι το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α) καλεί για την οργάνωση εθελοντικών αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων εναρμονιζόμενο με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, 18 και 19 Μαρτίου 2020 οργανώθηκε Εθελοντική Αιμοδοσία στον Δήμο Καλλιθέας με απίστευτη συμμετοχή για τα υγειονομικά δεδομένα της εποχής. Από τους πρώτους αιμοδότες η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας, Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη.

 
– Καλούμε όλους μας να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το δώρο της ζωής στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Σύνθημα μας:
Eίμαστε εθελοντές …..δίνουμε αίμα!
Μένουμε σπίτι …εκτός αν αιμοδοτούμε!

– Προσφέρουμε αίμα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη
– Να μην αφήσουμε καμιά ζωή να κινδυνεύσει
– Να είμαστε ο ένας για τον άλλον σε μια αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ekea.gr

Ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών στηρίζει την κοινωνία.
Hellenic Olympic Winners support society!

Σε ανακοίνωση του, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας αναφέρει:
«Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που ήδη απασχολεί την Κίνα και τη Βόρεια Ιταλία.
Το Ε.ΚΕ.Α με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης του για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας:
Καλεί όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη
Καλεί τις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας και τους Συλλόγους και Ομάδες Εθελοντών Αιμοδοτών να οργανώσουν εξορμήσεις εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων, όπως συστήνεται και από τον WHO
Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει
Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση
Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ekea.gr
Top