Καραπατάκη Αγγελική

 

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ! Η Αργυρή Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης Αγγελική Καραπατάκη ξεκίνησε ττην κολύμβηση στο Ναυτικό Όμιλο Χίου σε ηλικία 4 ετών, ενώ σε ηλικία 10 ετών πήρε το πρώτο της μετάλλιο σε κολυμβητικούς αγώνες . Σε ηλικία 15 ετών πήρε μεταγραφή στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο όπου σημείωσε επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα κολύμβησης κατηγοριών .

Το 1995 ξεκίνησε την καριέρα της ως πολίστρια στο Ναυτικό Όμιλο Χίου, οπου τη δεύτερη σεζόν (1997-98) ανεδείχθει 2η σκόρερ στο πρωταθλημα της Α1.

Το 1998-99 πήρε μεταγραφή στον ΑΝΟ Γλυφάδας όπου κατέκτησε 5 συνεχόμενα Πρωταθλήματα Ελλαδος.

Το 2004 αποτέλεσε μέλος της Εθνικής Ομάδας, η οποία κατέκτησε το Αργυρό Ολυμπιακό Μετάλλιο στους Αγώνες της Αθήνας.

Διακρίσεις με τον ΑΝΟ Γλυφάδας

  • 5 Πρωταθλήματα Ελλαδος
  • 2 Champions League

Δικαρίσεις με την Εθνική Ομάδα

  • 4η Πανευρωπαική Θέση στη Βουδαπέστη
  • 5η Πανευρωπαική Θέση στη Φλωρεντία
  • 2η Ολυμπιακή Θέση στην Αθήνα-2004

Είναι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθηνών, με ειδικότητα στην κολύμβηση, ενώ η 2η ειδικότητά της είναι η ειδικ αγωγή, πάνω στην οποία κατέχει Μεταπτυχιακό. Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας της ως αθλήτρια είναι προπονήτρια βρεφικής κολύμβησης (Certificate of attendance birthlight 1-2 /σχολή βρεφικής)

Αποτελεί μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ενώ αξιοσημείωτη είναι η κοινωνική της δράση. Στο παρακάτω βίντεο λοιπόν, μπορείτε να δείτε την συμμετοχή της Αγελικής Καραπατάκη, σε γνωστή εκστρατεία, κατά την οποία υπογραμμίζει σε όλους μας τη σημασία της τήρησης των κανόνων ασφαλείας, ώστε να είμαστε ασφαλείς, όταν αθλούμαστε στο νερό.