Θωμάς (Θέμης) Χατζής

Υδατοσφαίριση
1996, Ατλάντα
6η Ολυμπιακή θέση

Ο Θέμης Χατζής (γεννημένος στις 23 Ιουλίου 1972) είναι παλαίμαχος Έλληνας διεθνής αθλητής της υδατοσφαίρισης, ο οποίος αγωνιζόταν στη θέση του περιφερειακού.

Καριέρα

Ο Θέμης Χατζής ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στον Ποσειδώνα Ιλισίων. Οι πολύ καλές του εμφανίσεις προκάλεσαν το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ομάδων, με τον Ολυμπιακό Πειραιώς να είναι αυτός που τελικά κατάφερε να τον αποκτήσει. Με την Πειραϊκή ομάδα, ο Χατζής κατέκτησε αρκετούς τίτλους τόσο σε εγχώριο, όσο και σε διεθνές επίπεδο, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2002, όπου ο Ολυμπιακός νίκησε στον τελικό τη Χόνβεντ με σκορ 9–7, αλλά και του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ το ίδιο έτος, έπειτα από νίκη 6–5 επί της Βάσας στη Βουδαπέστη. Η διπλή αυτή ευρωπαϊκή επιτυχία, σε συνδυασμό με την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και του Κυπέλλου Ελλάδας το 2002, αποτέλεσε τη σημαντικότερη στιγμή για το σύλλογο, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα υδατοσφαίρισης στον κόσμο που κατάφερνε να κατακτήσει όλους τους τίτλους τους οποίους διεκδίκησε.

Το 2004, ο Χατζής αποφάσισε να αποσυρθεί από το πόλο, ωστόσο το 2010 επανήλθε στην ενεργό δράση σε ηλικία 38 ετών και μετεγγράφη στο Ν.Ο. Αργοστολίου.

Το 2012, ο Νηρέας Λαμίας, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Χατζή. Η ομάδα της Λαμίας έμελλε να αποτελέσει και τον τελευταίο σταθμό της πολυετούς καριέρας του Χατζή.

Διεθνείς συμμετοχές

Ο Θέμης Χατζής έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης της Ελλάδας. Μάλιστα, ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας που συμμετείχε στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και του 2000.

Διακρίσεις

Ομάδα

Ολυμπιακός

Εθνική ομάδα

https://www.olympedia.org/athletes/54071

 

Top