Θωμάς Μπίμης

Ο Θωμάς Μπίμης είναι Ολυμπιονίκης των συγχρονισμένων καταδύσεων. Με το συναθλητή του Νίκο Συρανίδη, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ. το 2004 στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα. Ομάδα του είναι ο ΔΑΣ Δραπετσώνας. Προπονητής του είναι ο Πέτρος Φυρίγος.

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 11 Ιουνίου του 1975. Έκανε σπουδές Φυσιοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ξεκίνησε να ασχολείται με το άθλημα το 1987. Είναι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Η παρουσία του Μπίμη στις καταδύσεις συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με την καριέρα του Νίκου Συρανίδη, με τον οποίο ήταν δίδυμο ως το 2006. Το δίδυμο ήδη από το 2000 παρουσίαζε ικανοποιητικές εμφανίσεις. Για πρώτη φορά έλαβαν μαζί μέρος σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σίδνεϊ το 2000, καταλαμβάνοντας την 36η θέση. Τη μεγαλύτερη επιτυχία στην καριέρα του ο Μπίμης την κατόρθωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 2004. Στις συγχρονισμένες καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων, με συναθλητή του το Συρανίδη, συγκέντρωσαν 353,34 βαθμούς και πήραν την πρώτη θέση. Λίγα χρόνια μετά, αποσύρθηκε από το άθλημα ο Συρανίδης και έγινε προπονητής, με αποτέλεσμα ο Μπίμης να αποτελέσει νέο δίδυμο με τον Αλέξανδρο Μάνο. Το Φεβρουάριο του 2008 οι δυο τους διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο. Στις καταδύσεις από βατήρα 3 μέτρων οι αθλητές ήταν 14οι με 369,45 βαθμούς και αποκλείστηκαν από τον τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στο Πεκίνο και αποτελούσε κριτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και δοκιμαστική διοργάνωση ενόψει αυτών.

Διακρίσεις

  • 2000, 2004: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, 5η θέση
  • 2004: Ολυμπιακοί Αγώνες, 1η θέση (χρυσό μετάλλιο)
  • 2004: Παγκόσμιο Κύπελλο, 5η θέση

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια ο Θωμάς Μπίμης και ο Νίκος Συρανίδης κατακτούσαν το χρυσό μετάλλιο στις καταδύσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Μαζί με τον Νίκο Συρανίδη

Top