Η ιστορία και το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας συναντήθηκαν στην Καστοριά.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης η πανέμορφη λίμνη της Καστοριάς θα φιλοξένησε στα νερά της μαζί με το μέλλον της ελληνικής κωπηλασίας, ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της!

Την Κυριακή 17/02022 αμέσως μετά το πέρας του πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας παίδων που διεξήχθη στην λίμνη της Καστοριάς οργανώθηκε αγώνα επίδειξης κωπηλασίας με παλαίμαχους κωπηλάτες από όλη την Ελλάδα, Ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές.

 

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στον Ολυμπιονίκη κωπηλασίας και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιάννη Χρήστου ο οποίος μαζί με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Κωπηλατών «Τα Παρασπουρτζούκια» Καστοριάς κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ξανά μετά από χρόνια αποχής, πανελλήνια συνάντηση παλαιμάχων κωπηλατών σε έναν αγώνα επίδειξης μήκους 500 μέτρων.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, ο κ. Χρήστου αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες και τους ευχαρίστησε για την άμεση και ένθερμη ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του ευχήθηκε: «…ας είναι αυτή εκδήλωση εφαλτήριο για μελλοντικές διοργανώσεις και συναντήσεις με πολύ περισσότερο κόσμο και πολύ περισσότερο “κουπί” καθώς και δράσεις που θα τις πλαισιώνουν, εκδρομές, συμπόσια, γλέντια κλπ…»