Η βραδιά που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Περικλής Ιακωβάκης…

Η τελευταία παράσταση για τον Ολυμπιονίκη Περικλή Ιακωβάκη στην Κρήτη!!! Ο Περικλής τερμάτισε την τελευταία κούρσα εμποδίων της καριέρας του με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας, στο Παγκρήτειο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων κι έπειτα φίλησε τον αγωνιστικό χώρο, το ταρτάν που τίμησε για περισσότερα από 15 χρόνια. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για έναν από τους κορυφαίους εμποδιστές της Ευρώπης και έναν από τους κορυφαίους Έλληνες όλων των εποχών.

Η Ελένη και ο Αχιλλέας δίπλα του, η γυναίκα της ζωής του, η Αφροδίτη Μέντζου στο πλευρό του. Και γύρω τους, όλοι να φωνάζουν το όνομά του…

Ο Περικλής Ιακωβάκης όλα αυτά τα χρόνια δημιούργησε υπέροχες αναμνήσεις στους Έλληνες φιλάθλους. Ήθελε όμως να προλάβουν να ζήσουν και τα παιδιά του λίγη από αυτή τη συγκίνηση που πρόσφερε εκείνος. Και οι δύο μπόμπιρες που ίσως κάποτε ακολουθήσουν τα βήματα τα δικά του και της μητέρας τους- με τέτοιο DNA πώς να μην το κάνουν- κατάλαβαν για τα καλά το βράδυ της Κυριακής, στο Ηράκλειο, πόσο σπουδαίος είναι ο μπαμπάς τους.

Ένα βράδυ που ο Ιακωβάκης δεν θα ξεχάσει ποτέ. Αν και στην καριέρα του σπάνια συγκινήθηκε δημόσια, είτε μετά από μία μεγάλη διάκριση, είτε μετά από μία άσχημη στιγμή, αυτή τη φορά δεν συγκρατήθηκε.

Είχε βουρκώσει όταν μετά από το τέλος των αγώνων της Αʼ κατηγορίας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με το οποίο έπεσε η αυλαία στη δική του σταδιοδρομία με την εθνική ομάδα, βραβεύθηκε για όλα όσα έχει προσφέρει στον ελληνικό στίβο. Και όχι μόνο εντός σταδίου, αλλά και με τη στάση του έξω από τα κουλουάρ.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ», είπε αυτός ο αθλητής με το σπουδαίο ταλέντο και την προσωπικότητα. «Είναι μία βραδιά που δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ», πρόσθεσε. Όπως δεν θα ξεχάσουν και οι φίλαθλοι την εκπληκτική καριέρα του, με τη συνεπή παρουσία στην Εθνική ομάδα Ανδρών από το 1997 και τις εμφανίσεις σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Μία καριέρα, ονειρεμένη…

https://www.stivoz.gr/i-vradia-pou-den-tha-xehasei-o-iakovakis/