Ευρωπαϊκοί αγώνες Μπακού: Η Ελλάδα κατέκτησε 9 μετάλλια

Εννιά μετάλλια σε έξι αθλήματα κατέκτησε η Ελλάδα στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Μπακού.

Το άθλημα που χάρισε την μεγαλύτερη επιτυχία στα ελληνικά χρώματα είναι η ενόργανη γυμναστική, όπου ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, ενώ ο Βλάσης Μάρας πήρε την δεύτερη θέση στο μονόζυγο.

Το πρώτο χρονικά μετάλλιο ήρθε στο καράτε, όταν ο Γιώργος Τζάνος κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο καράτε, ενώ το τελευταίο ήρθε απ’ τον Ηλία Ηλιάδη με την τρίτη θέση στην πάλη.

Ένα ακόμα ασημένιο μετάλλιο προστέθηκε στην συλλογή απ’ τη σκοποβολή και τους Άννα Κορακάκη και Κωνσταντίνο Μαλγαρινό στον τελικό του μεικτού με αεροβόλο στα 10μ.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία των ελληνικών ομάδων στις πισίνες, με την Εθνική ομάδα πόλο Εφήβων και Νεανίδων να κατακτούν το χάλκινο μετάλλιο, όπως και η Ηλέκτρα Λεμπλ στα 50μ. πεταλούδα, ενώ ο Δημήτρης Δημητρίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στα 400μ. ελεύθερο.

Στην συνολική κατάταξη μεταλλίων η Ελλάδα κατέλαβε την 28η θέση, σε έναν πίνακα που έχει ξεκάθαρο… κορυφαίο. Η Ρωσία σάρωσε στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες, με συγκλονιστική συγκομιδή 164 μεταλλίων, αφήνοντας τους Αζέρους διοργανωτές στη δεύτερη θέση με 56 μετάλλια.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν 79 χρυσά μετάλλια, 40 ασημένια και 20 χάλκινα, ενώ οι οικοδεσπότες συγκέντρωσαν 21 χρυσά, 15 ασημένια και 20 χάλκινα.