Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης στον Ελληνικό Ναυτικό Oμιλο Αιγυπτιωτών

Με σκοπό τη προώθηση των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τίτλο “Θάλασσα Ειρήνης”, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη που είναι πάντα κοντά στα παιδιά και στηρίζει και προάγει δράσεις σαν και αυτή!!!
Την εκδήλωση την διοργάνωσαν η Δημοτική αρχή του Αλίμου, το Διεθνές κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ) και ο ΕΝΟΑ (Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ).
Το παρών στη γιορτή έδωσαν o Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Κωνσταντίνος Φίλης (Διευθυντής ΔΚΟΕ), η Ντόρα Πάλλη (Υποδιευθύντρια ΔΚΟΕ), ο Στέλιος Δασκαλάκης (Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας), , ο Ρότζερ Γκαττ (Πρόεδρος ΕΝΟΑ), η Έφη Παπαδήμα (Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων ΕΝΟΑ) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μαρία Αραπάκη, Στέφανος Διαμαντής, Γιάννης Μαριόλης, Ντόρα Δανοχρήστου, Στράτο Αστεριάδη, και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Κατερίνα Πέτσου, η οποία έβαλε ένα μικρό λιθαράκι στην εκδήλωση με την εθελοντική της βοήθεια.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ειρήνης, το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας (ΔΚΟΕ), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο και με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ), διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 μεταξύ 10.00 π.μ και 13.00 μ.μ. εκδήλωση με τίτλο «Θάλασσα Ειρήνης», στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προώθηση των αξιών της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, της Ειρήνης και της Συμφιλίωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαθητές της Δ’, Ε’, και ΣΤ’ Δημοτικού από τα σχολεία του Δήμου Αλίμου έλαβαν μέρος σε διαδραστικά, βιωματικά σεμινάρια καθώς και σε αθλητικά δρώμενα.

Οι μαθητές κλήθηκαν να εκφραστούν δημιουργικά με καλλιτεχνικές δραστηριότητες και να μάθουν τις τεχνικές Ολυμπιακών αθλημάτων μέσα από το πρόγραμμα, των 5 κύκλων (βάσει των 5 Ολυμπιακών κύκλων).

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Διευθυντής Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων, Στέλιος Δασκαλάκης, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο πρόεδρος του ΕΝΟΑ, Ρότζερ Γκαττ, ο Διευθυντής του ΔΚΟΕ, Δρ.Κωνσταντίνος Φίλης και η Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ, Βιργινία Κραβαριώτη.

Οι μικροί μαθητές του Αλίμου δοκίμασαν τα κάτωθι Αγωνίσματα

-Κωπηλασία με τους Ολυμπιονίκες Βασίλη Πολύμερο και Χρύσα Μπισκιτζή.

-Ιστιοπλοϊα με την Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη και τους πρωταθλητές Γιώργο Μαστραντωνάκη, Λεωνίδα Αλυγιζάκη, Χλόη Μακάρ και Αθανασία Φακίδη.

– Τζούντο με την Ολυμπιονίκη Μαρία Καραγιαννοπούλου και τους αθλητές Αθανάσιος Γράψα, Ειρήνη Λαμπαούνα και Σπύρο Κόττα.

-Τεννις παραλίας με τον πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Δημόπουλο

-Κανόε – καγιάκ με τον πρωταθλητή Ελλάδας Πέτρο Λαζόπουλο

Ο διευθυντής του ΔΚΟΕ, Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη «Θάλασσα Ειρήνης» που στόχο έχει να γεφυρώσει τις διαφορές, να διευρύνει τους ορίζοντες των μαθητών σε ένα πνεύμα συνεργασίας και συμπράξεων, να μην επιτρέψει την εξάπλωση στερεοτύπων, ρατσισμού και ξενοφοβίας, καθώς και να αναδείξει τη σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών.

Ειδικά στη σημερινή ευαίσθητη συγκυρία, όπου μετανάστες και πρόσφυγες μέσω θαλάσσιων οδών αναζητούν ασφαλέστερους προορισμούς, πολλές φορές πληρώνοντας το με την ίδια τους τη ζωή, η ελευθερία και τα όνειρα είναι συνυφασμένα με τη Θάλασσα!

Η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΔΚΟΕ κα. Ντόρα Πάλλη υπογράμμισε τη σημασία του αθλητισμού στην προώθηση των αξιών της ειρήνης και της φιλίας αλλά και του σεβασμού στα παιδιά.

Οι μικροί μαθητές, όπως και η δημοτική αρχή του Αλίμου, ανανέωσαν το ραντεβού τους με το ΔΚΟΕ για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα κατά του σχολικού εκφοβισμού για τη φετινή σχολική χρονιά.