Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή – Βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι του 2013

Με τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών που διακρίθηκαν μέσα στο 2013, γιόρτασε η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες.

Σε μια λαμπρή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο LEDRA MARRIOTT, τιμήθηκαν οι πρωταγωνιστές (αθλητές & προπονητές) των ελληνικών μεταλλίων σε παγκόσμια, ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα καθώς και αυτοί που κατέρριψαν παγκόσμιο ρεκόρ μέσα στη χρονιά. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν επίσης η Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα”, Κατερίνα Παναγοπούλου, οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ αλλά και ΜΜΕ για την προσφορά και υποστήριξή τους στο αθλητικό Παραολυμπιακό Κίνημα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου ο Πρωτοπρεσβύτερος Πατήρ Γεώργιος Πολυχρονόπουλος, η Βουλευτής Β` Αθήνας, Κατερίνα Παπακώστα ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Αδριανός, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, ο αναπληρωτής γραμματέας τομέα αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ασημακόπουλος, ο υπεύθυνος τμήματος φυσικής αγωγής και αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, Θόδωρος Λιάπης, ο βουλευτής Αττικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Λιλίκα Βασιλάκου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, η γενική γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Ευθυμία Μπέκου, ο πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας, Τζον Κίτμερ, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Πέτρος Γαλακτόπουλος, η Εύη Μωραϊτίδου ως εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, ο συντονιστής θεματικής ενότητας ΑμεΑ των Οικολόγων Πράσινων, Φώτης Μπίμπασης κ.α.

“Ακόμη μία δύσκολη χρονιά, σε όλα τα επίπεδα, φτάνει στο τέλος της. Για το ελληνικό αθλητικό Παραολυμπιακό Κίνημα, δεδομένων των άσχημων οικονομικών συνθηκών, κρίνεται επιτυχημένη. Η επόμενη ημέρα μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μας βρήκε να έχουμε μια σταθερή αγωνιστική παρουσία τόσο από την παλιά όσο και από τη νέα γενιά Ελλήνων αθλητών και αθλητριών. Το μαρτυρούν τα μετάλλια στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και στα παγκόσμια κύπελλα που συμμετείχαμε μέσα στη χρονιά που φεύγει σε λίγες ημέρες. Με θυσίες μπορέσαμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αθλητών και αθλητριών μας, οι οποίες ωστόσο δεν πήγαν χαμένες. Οι διακρίσεις ήρθαν, όπως και η διεθνής αναγνώριση, κάτι που μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι και στο πρόσφατο Κογκρέσο της IPC που φιλοξενήσαμε στη χώρα μας. Θεωρώ ευτύχημα το γεγονός ότι η ΕΠΕ και η ΕΑΟΜ-Αμεα, γιορτάζουν με αυτή τη λαμπρή εκδήλωση την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρίες”, τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Η βράβευση των κορυφαίων αθλητών/τριών και προπονητών

Οι αθλητές και οι αθλήτριες που βραβεύτηκαν είναι οι εξής: Ιωάννης Κωστάκης, Αριστείδης Μακροδημήτρης, Αντώνης Τσαπατάκης, Χρήστος-Αλέξανδρος Ταμπαξής (κολύμβηση), Γιώργος Βαγιανόπουλος, Δήμητρη Κοροκίδα, Παρασκευή Καντζά, Μαρίνος Φυλαχτός, Γιώργος Καραμηνάς, Γιώργος Κωστάκης, Μαρία Σταματουλά, Μανώλης Στεφανουδάκης, Σεζόν Φερνάντες, Ευστράτιος Νικολαίδης (στίβος), Στέφανος Διαμαντής, Γιώργος Λαζαρίδης, Επαμεινώνδας Σταμάτης (τένις με αμαξίδιο), Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης, Πασχάλης Κουλούμογλου, Δημήτρης Μπακοχρήστος, Νίκος Γκουντάνης, Παύλος Μάμαλος (άρση βαρών σε πάγκο), Παναγιώτης Σουλάνης, Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Μαρία Σταυροπούλου, Χρήστος Κανάβας, Νίκο Βασίλη, Παναγιώτης Κατσώνης (μπότσια), Γεράσιμος Πυλαρινός-Μαρκαντωνάτος, Παναγιώτης Τριανταφύλλου και Μανώλης Μπόγδος (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Οι προπονητές που έλαβαν τιμητική διάκριση είναι οι εξής: Ιωάννης Αλεξάκης, Παναγιώτης Παϊπέτης, Κωνσταντίνος Νικολαντωνάκης, Αρχοντία Καζάκη (κολύμβηση), Χρυσούλα Ορφανού, Λάζαρος Στεφανίδης, Αθηνά Χατζηστύλλη, Θεόδωρος Κατσωνόπουλος, Ηλίας Αθανασιάδης, Αγγελική Μπαμπάτσικου, Γιώργος Τοπτσής, Γιώργος Βαρβεράκης, Πέτρος Λιάτσος, Χρήστος Μητσιόπουλος (στίβος), Γιώργος Κόντος (τένις με αμαξίδιο), Δημήτρης Ιωαννίδης (άρση βαρών σε πάγκο), Γιώργος Τζίμας, Ηλίας Αγδινιώτης, Δανιήλ Πολυχρονίδης, Ανδρέας Κεραμιδάς (μπότσια) και Δημήτρης Κάζαγλης (ξιφασκία με αμαξίδιο).

Τιμήθηκαν Παναγοπούλου, χορηγοί-υποστηρικτές και ΜΜΕ

O πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης, βράβευσε την πρέσβυ της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “Καλλιπάτειρα”, Κατερίνα Παναγοπούλου.

Οι χορηγοί-υποστηρικτές της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ που τιμήθηκαν είναι οι ΟΠΑΠ ΑΕ (παραβρέθηκε η Υπεύθυνη Διεξαγωγής Παιχνιδιών, Ελευθερία Κατσιγιάννη), Όμιλος Υγεία (παραβρέθηκε η υπεύθυνη Marketing & Επικοινωνίας, Κατερίνα Σκουτέλα), Rollmann (παραβρέθηκε ο εμπορικός αντιπρόσωπος, Γιώργος Τσουρούφλης), Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ (παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Πολυχρόνης Γριβέας) και Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ (παραβρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος, Χρήστος Γεωργακόπουλος).

Για την προσφορά τους στην προβολή του Παραολυμπιακού Κινήματος τιμήθηκαν επίσης ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών (ΠΣΑΤ), το WebTV του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Θαναηλάκης (ΝovaΣΠΟΡ FM), Δημήτρης Σαμόλης (To Φως των Σπορ), Ανδρέας Αθανασούλης ( zougla.gr), Θοδωρής Σαλαντής ( stivosnews.gr), Ιωάννης Πουλουπάτης ( stivoz.gr) και Αγγελική Βύζικα.

https://www.contra.gr/sports/vraveytikan-oi-koryfaioi-toy-2013.7076961.html