Εκδήλωση κοπής πίτας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών – Ομιλίες

ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛOΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ:
“Κυρίες και Κύριοι,
Καλησπέρα σας και Χρόνια Πολλά
Για το 2015 λοιπόν έχουμε δρομολογήσει ενέργειες που σας αναφέρω ευθύς αμέσως:
– Μετά την Χάρτα Πρόληψης της Ουσιοεξάρτησης που εκπόνησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, σκοπεύουμε τώρα σε συνεργασία με τα Υπουργεία Πολιτισμού-Αθλητισμού και Υγείας, καθώς και την Αντικαπνιστική Εταιρεία, να δρομολογήσουμε την παραγωγή βιντεο-σποτ, για να διαδοθούν από τους Ολυμπιονίκες τα μηνύματα για μια ζωή χωρίς τσιγάρο σε μικρούς, αλλά και σε μεγάλους.
– Μετά την ανταπόκριση που έδειξε το κοινό σε ανάλογη μέθοδο επικοινωνίας και προβολής για την περίπτωση της ασφαλούς κολύμβησης, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε και να εξελίξουμε το πρόγραμμά μας «μαθαίνω να κολυμπώ με ασφάλεια», που εκπονήσαμε προ διετίας και συνεχίσαμε φέτος στην Καλαμάτα.
– Ένας από τους τρόπους συσπείρωσης των μελών του, σε δράσεις με κοινωνικό συμβολισμό ήταν η σύσταση της Ομάδας Δρομέων του ΣΕΟ μέσω της οποίας οι Ολυμπιονίκες τα στελέχη και οι φίλοι του Συλλόγου συμμετέχουν στα σημαντικά Running Events ανά την χώρα, προάγοντας τους 4 Βασικούς Πυλώνες Αξιών του Συλλόγου, καθώς και την προσπάθεια της αύξηση της Τουριστικής Κίνησης των περιοχών δράσης, φέρνοντας αθλητές και επισκέπτες σε επαφή με τον Πολιτισμό και την Ιστορία τους.
– Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα και από τους συναδέλφους θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις δράσεις μας για τον αθλητισμό, την υγεία, τον πολιτισμό και την παιδεία, ενώ πολύ σύντομα θα ανεβάσουμε στο Internet και το νέο site μας, το οποίο θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης και προβολής για τους Ολυμπιονίκες και το ευρύ κοινό, ενώ θα έχει πλήθος από λειτουργικότητες.
Ελπίζουμε λοιπόν το 2015 να είναι πιο καλό από το 2014. Πολλοί βέβαια δεν το πιστεύουν αυτό και έχουν κάθε δίκιο, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε.
Σας ευχαριστώ”…
 
 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛOΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΡΓΙΝΙΑΣ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ:
“Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας και από εμένα.
Με το που ανέλαβε καθήκοντα το νέο ΔΣ επιδιώξαμε αμέσως τη συνεργασία με φορείς σημαντικούς του αθλητισμού, ενώ εξελίξαμε τις ήδη υπάρχουσες. Η συνέργια και η δυναμική που προκύπτει από τέτοιου είδους συνεργασίες είναι πολύ μεγάλη, καθώς όπως ανέφερε και ο Γιάννης προάγει το «η ισχύς εν τη ενώσει».
Πολύ επιγραμματικά λοιπόν να σας αναφέρω μερικές από τις κύριες συνεργασίες μας όσον αφορά την προαγωγή του αθλητισμού κι όχι μόνο.
– Καταρχάς συνεχίζουμε την επί σειρά ετών συνεργασία μας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, όπου οι Έλληνες Ολυμπιονίκες συμμετέχουν στις δράσεις της για την προαγωγή του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού. Μεγάλος αριθμός Ολυμπιονικών συμμετέχει στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ευ αγωνίζεσθαι-άννα πολλάτου» εντός και εκτός Αθηνών, ενώ η μεγάλη εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο την άνοιξη του 14 μας έδωσε την ευκαιρία, να γίνουμε όλοι μέρος ενός σημαντικού ρεκόρ Γκίνες
– Ακόμη το 2014 ήταν η χρονιά κατά την οποία αναβαθμίσαμε την συνεργασία και με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Έτσι μεγάλος αριθμός Ολυμπιονικών συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εκπόνησε η Εκεχειρία «Σέβομαι την Διαφορετικότητα», ενώ και η ίδια η Εκεχειρία υπήρξε αρωγός πολλών δράσεων και τουρνουά που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών
– Συμμετείχαμε καθόλη τη διάρκεια του χρόνου στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ολυμπιακού Μουσείου Θες/νίκης, το οποίο πραγματικά αποτελεί μία κοιτίδα πολιτισμού της συμπρωτεύουσας και το ευχαριστούμε και πάλι για τη άψογη φιλοξενία του κάθε φορά.
– Τέλος το Μάρτιο του 2013 θα θυμάστε ότι υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών Καλλιπάτειρα. Είμαστε ευτυχείς που η συνεργασία μας συνεχίζεται και εντάσσονται σ’ αυτή κι άλλοι σημαντικοί οργανισμοί και φορείς, όπως η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και ο Δήμος της Νέας Σμύρνης.
Ισχύς εν τη Ενώσει λοιπόν και για το 2015.
Σας ευχαριστώ”…
 
 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛOΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:
“Από την πρώτη στιγμή που ο Σύλλογος Φίλων παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ ίδρυσε το Όραμα ελπίδας και δημιούργησε τις βάσεις για τη νέα τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών αντιλαμβανόμενος το σπουδαίο έργο που αυτή η Τράπεζα θα επιτελέσει και τις ζωές ενηλίκων και παιδιών που θα σώσει, ενεργοποιήθηκε ώστε να συμβάλει στη διάδοση του μηνύματος της αξίας του εθελοντισμού. Έτσι έχοντας λάβει τον πολύ τιμητικό τίτλο των πρεσβευτών της ΕΛΠΙΔΑΣ από την Πρόεδρό του κα Βαρδινογιάννη, καταρχάς γίναμε εθελοντές δότες, ενώ εκπονήσαμε το πρόγραμμα «αγωνιζόμαστε για την ΕΛΠΙΔΑ, Κερδίζουμε τη ΖΩΗ», ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΝΟΥΑ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ και παρακινούν τον κόσμο που συμμετέχει σ’ αυτά να γίνει δότης, μέσα από μία εντελώς ανώδυνη διαδικασία λήψης δείγματος σάλιου.
• Το πρώτο Τουρνουά που διοργανώσαμε ήταν στο Περιστέρι, όπου πλήθος κόσμου συνέρρευσε για να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ της ομάδας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και του Συνδέσμου Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, στα πλαίσια του οποίου ο Νίκος Γκάλης αναγορεύτηκε σε επίτιμο μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Εκεί ο παριστάμενος κόσμος καθώς και το ευρύ κοινό μέσω τηλεόρασης ενημερώθηκε για 1η φορά για την δράση των Ολυμπιονικών σχετικά με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών της Ελπίδας.
• Το 2ο Τουρνουά ήταν το Διεθνές Τουρνουά Beach Tennis κατηγορίας G4, έγινε εδώ στις εγκαταστάσεις του ΕΝΟΑ σε συνεργασία με τον Όμιλο SAND & SPORTS και όπως βλέπετε και στη διαφάνεια πίσω μου το κοινό του Τέννις ενημερώθηκε και συνέδραμε στην προσπάθειά μας.
• Το 3ο Τουρνουά αφορούσε εκ νέου το Beach Tennis και διοργανώθηκε στο Πόρτο Χέλι σε συνεργασία με τον Όμιλο SAND & SPORTS, υπό την αιγίδα του Yπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Αθλητές και Τοπική Κοινωνία ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα της Ελπίδας.
Το πρόγραμμα λοιπόν «αγωνιζόμαστε για την ελπίδα, κερδίζουμε τη ζωή» θα συνεχιστεί και το 2015, και για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, ώστε να πετύχουμε όλοι μαζί τον στόχο της ΕΛΠΙΔΑΣ για τον καρκινοπαθή συνάνθρωπο.
Σας ευχαριστώ”…
 
 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛOΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤOY ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΦΦΑΤΟΥ:
“Πράγματι με το πρόγραμμα «Αθλητισμός Προσανατολισμός» επισκεφτήκαμε μεγάλο αριθμό σχολείων σε όλη την Ελλάδα, όπου παρουσιάσαμε τα αθλήματά μας στους μαθητές, μέσα από μία βιωματική και διαδραστική διαδικασία. Ο αριθμός των συμμετεχόντων Ολυμπιονικών ήταν επίσης μεγάλος, πράγμα το οποίο δείχνει την διάθεση των συναδέλφων μου, να συνδράμουν μέσα από την επιμόρφωση και την εκπαίδευση των παιδιών στην βελτίωση της κοινωνίας μας.
Ο Αθλητικός Προσανατολισμός εντάχθηκε το 2014 στο «Κοινωνικό Σχολείο», το οποίο εκπόνησαν από κοινού τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού-Αθλητισμού, με τη συνεργασία φορέων μεταξύ των οποίων ο Σύλλογός μας.
Στόχος του είναι μέσα από διάφορες δράσεις και με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, Ολυμπιονικών και γονέων να προσφέρει εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της χώρας για να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον άξονα «Άθληση –Δια Βίου Άσκηση» μέσα από αθλητικές δραστηριότητες και ακολουθούν δράσεις για: τη διατροφή, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, την πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, την πρόληψη του εθισμού στον καπνό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και το διαδίκτυο, την καταπολέμηση του χουλιγκανισμού, την πρόληψη των ατυχημάτων και την εισαγωγή των εννοιών του ολυμπισμού και της αισθητικής αγωγής στην εκπαίδευση.
Κύρια δομή υλοποίησης του Κοινωνικού Σχολείου είναι οι Σχολές Γονέων που λειτουργούν στα σχολεία κάθε νομού και σε συνεργασία με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς και απευθύνονται στο σύνολο των γονέων, στις οποίες έχουμε συμμετάσχει κι εμείς πολύ ενεργά, μεταδίδοντας γνώσεις και εμπειρίες.
Και συνεχίζουμε…
Σας ευχαριστώ”…
 
 
ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΛOΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ EIΡΗΝΗΣ ΑΪΝΔΗΛΗ:
“Κυρίες και Κύριοι,
Να σας καλωσορίσω κι εγώ από την πλευρά μου στην εκδήλωση της Κοπής της Πίτας μας και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για το 2015.
Η διοργάνωση και η συμμετοχή μας σε Ημερίδες και Συνέδρια είναι ένας τρόπος για να επικοινωνήσουμε με το κοινό, καθώς και με συγκεκριμένα ακροατήρια βάσει της θεματολογίας που πραγματευτήκαμε, ώστε να γνωστοποιήσουμε τις θέσεις, τις απόψεις και τις γνώσεις μας πάνω σε συγκεκριμένα αντικείμενα.
Μέλη λοιπόν του Συλλόγου μας, γνωστοί Ολυμπιονίκες, ενεργοί αθλητές καθώς και διακεκριμένοι πλέον επαγγελματίες, συμμετείχαν ως εκπρόσωποι του ΣΕΟ, σε ημερίδες ή συνέδρια που αφορούσαν τον αθλητισμό, της υγεία, την διατροφή, τον πολιτισμό, την καταπολέμηση των ναρκωτικών, του καπνίσματος κ.α
Επιπλέον ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών διοργάνωσε και 3 Ημερίδες σε Καλαμάτα, Ασπρόπυργο και Καισαριανή.
• Η Ημερίδα στην Καλαμάτα έγινε στα πλαίσια τρι-ήμερων δράσεων του Συλλόγου μας για την συμπλήρωση 10 χρόνων από την Τέλεση των ομολογουμένως υπέροχων Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπου μεγάλος αριθμός Ολυμπιονικών κατέβηκε στην Καλαμάτα έκανε επίδειξη των αθλημάτων του στην τοπική νεολαία, έκανε επίδειξη ασφαλούς κολύμβησης στα πλαίσια του σχετικού προγράμματος που έχουμε εκπονήσει και συμμετείχε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε για το μέλλον και τις προοπτικές του Ελληνικού Αθλητισμού, 10 χρόνια μετά την Αθήνα 2004. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε για την πολύτιμη συνδρομή του Ξενοδοχείου ΕLITE CITY RESORT Kaλαμάτας, που εδώ και 2 χρόνια υποστηρίζει διαρκώς τις δράσεις μας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ διέθεσε μεγάλο χώρο τν εγκαταστάσεων του, για το στήσιμο της Έκθεσης Ολυμπιακών Κειμηλίων για την οποία είμαστε περήφανοι.
• Η Ημερίδα στον Ασπρόπυργο διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Ασπροπύργου ΘΡΙΑ, τον Πρόεδρος της οποίας κ. Δέδε ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία του και πραγματεύτηκε το θέμα της Ευεργετικής Επίδρασης του Αθλητισμού , με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Καθηγητών Πανεπιστημίου και διακεκριμένων επιστημόνων στα γνωστικά τους αντικείμενα ανταπόκριση της επιβαρυμένης περιβαντολλογικά τοπικής Κοινωνίας του Ασπροπύγου ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.
• Τέλος η Ημερίδα στην Καισαριάνη διοργανώθηκε σε συνεργασία με την τοπική ομάδα δράσης και πραγματεύτηκε το θέμα του ντόπινγκ, ένα θέμα που πάντα είναι επίκαιρο και εμάς τους Ολυμπιονίκες μας ευαισθητοποιεί πάντα.
Αποτελεί δέσμευσή μας, ότι αναλόγως θα συνεχίσουμε και στην πορεία, και για το 2015.
Σας ευχαριστώ”…