Ειρηνοδρομία 13/05/2018 Τρέχουμε για την Ειρήνη, ζωντανεύουμε την Ελπίδα!

«Η Ειρηνοδρομία με την μαζική συμμετοχή αθλητών, φιλάθλων και δημοτών λάμπρυνε τις εκδηλώσεις στην μνήμη Αλέκου Παναγούλη»

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 2.000 τερματίσαντες δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, με μεγάλη επιτυχία η Ειρηνοδρομία. Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Αγίου Δημητρίου Αττικής (ΟΠΑΠ) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το αθλητικό σωματείο ΟΦΚΑ «Οδυσσέας», τον ΣΕΟ και με την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά οι τερματίσαντες δρομείς ήταν: στον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. 198, στον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. 482 και στον Αγώνα Δρόμου 2,5 χλμ. 1.427. Σε αυτά τα νούμερα θα πρέπει να υπολογίσουμε και 10δες πολίτες, ιδιαίτερα στην μικρή κατηγορία των αγώνων οι οποίοι αγωνίστηκαν την τελευταία στιγμή, και εμφανίζονται μέσα στο πλήθος των εκκινήσεων στο video του αγώνα.

Έπειτα από την επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών, η Διοργάνωση με τις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην μνήμη του Αλέκου Παναγούλη αλλά και τις κοινωνικές δράσεις της έχει καθιερωθεί ως θεσμός στις αθλητικές μαζικές εκδηλώσεις και αποτελεί μία σημαντική αθλητική γιορτή στην Αττική. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Ειρηνοδρομίας 2018 πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δράσεις:

 • Δωρεάν προ-αγωνιστικός καρδιολογικός έλεγχος από το Ερρίκος Ντυνάν
 • Συνεργασία και υποστήριξη του έργου του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»
 • Πρόγραμμα δωρεάν προπονητικής προετοιμασία των δημοτών για την αγωνιστική συμμετοχή τους από τον ΟΦΚΑ «Οδυσσέας»

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ειρηνοδρομία με την πιστοποίηση των διαδρομών της, έχει ενταχθεί επίσημα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του ΣΕΓΑΣ.

Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη εμπειρία!

Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους:

 1. Το τμήμα Τροχαίας Ελληνικού και Καλλιθέας, το ΕΚΑΒ και τις διασωστικές εθελοντικές δυνάμεις από τον σύλλογο «Προβάλινθο» Νέας Μακρής αλλά και από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
 2. Την Εκπαιδευτική κοινότητα για την μαζική συμμετοχή των Μαθητών στην “Ειρηνοδρομία” αλλά και στην εκδήλωση του kids Athletics που έγινε στις 9/05/18.
 3. Το προσωπικό του Δήμου Αγίου Δημητρίου και του ΟΠΑΠ, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά και τον ΣΚΚΑ (Κριτές) Αττικής, τον Σύλλογο Μοτοσυκλέτας VStrom Greek Riders, την ομάδα Filipino Athens Volunteers, τα ΚΑΠΗ του Δήμου και όλους τους Εθελοντές και εθελόντριες οι οποίοι δήλωσαν ατομικά το παρών για να προσφέρουν στη Διοργάνωση.
 4. Το προσωπικό του Αγωνιστικού Τομέα που υλοποίησε τον Αγωνιστικό Σχεδιασμό τηρώντας τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ για την ασφαλή και αξιόπιστη διεξαγωγή όλων των αγώνων δρόμου.
 5. Τους πολίτες που αγκάλιασαν την μεγάλη αθλητική γιορτή με την καθολική παρουσία τους.

Ευχαριστεί ΟΛΟΥΣ τους ΧΟΡΗΓΟΥΣ  και Υποστηρικτές

 • Μεγάλοι χορηγοί ήταν: η EVIOL–και ο ΟΠΑΠ
 • Θεσμικοί Υποστηρικτές: ΠΣΑΤ, Ολυμπιακή Εκεχειρία, Ερρίκος Ντυνάν, ΣΤΑΣΥ
 • Χορηγοί: affidea, asics, ZAKRET, Αγνό Μαρκετ
 • Υποστηρικτές: η AMSTEL Free, ΙΟΛΗ, η ΦΡΟΥΤΑΓΟΡΑ Κουτσιάφτης, η HIGH5, ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Η ΜΕΡΙΜΝΑ super market, Παναγιώτης Κωνσταντίνου, TOI TOI
 • Χορηγοί Επικοινωνίας, ΕΡΤ, ΕΡΑ σπορ, attika TV, aθήνα 9.84, ionion FM, Global Sustain, Running News.

Καλή αντάμωση στην Ειρηνοδρομία 2019!

https://www.eirinodromia.gr/2018/05/31/we-are-running-for-peace-and-hope-2/