Δράσεις Προαγωγής Αθλητισμού και Υγείας από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την προαγωγή του αθλητισμού σε μικρούς και μεγάλους, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών ΣΕΟ ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Σωματείου ΘΡΙΑ και υπό την αιγίδα του Δήμου Ασπροπύργου, συμμετείχε στην διοργάνωση της Επιστημονικής Ημερίδας με θέμα «Η Επίδραση της Άθλησης στη Σωματική & Ψυχική Υγεία».

Προσκεκλημένοι ομιλητές ο κ. Χριστόφορος Ολύμπιος Καθηγητής Ιατρικής-Καρδιολογίας Συντονιστής Διευθυντής Καρδιολογικού Τμήματος Γ.Ν ΘΡΙΑΣΙΟ, η κα. Πόγκα Μαρίνα Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, η κα. Βούλα Ζυγούρη Ολυμπιονίκης Πάλης Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Γενική Γραμματέας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και τέλος ο κ. Παναγιώτης Μιχαήλ Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Ιδρυτής ΜΚΟ ‘ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ’ υποστήριξης ανθρώπων που εμπλέκονται με το καρκίνο. Συντονιστής της Ημερίδας ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας του ΣΕΟ, κ. Σταθόπουλος Γιάννης.

Μέσα από τις ομιλίες τονίσθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων – και ιδιαιτέρως των νέων- γύρω από την άσκηση και την ορθή διατροφή, απαραίτητες καθώς και για την ανάπτυξη και υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής.

Συγκεκριμένα ο κ. Ολύμπιος αναφέρθηκε στην σημασία της άσκησης στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, η κα. Πόγκα στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας μέσω ορθής διατροφής και άσκησης, η ακ. Ζυγούρη στην επίδραση της άσκησης στην ψυχολογική κατάσταση σε περιβάλλον έντονης ψυχικής κατάστασης, ενώ ο κ. Μιχαήλ ως πρώην καρκινοπαθής, κατέθεσε την δική του βιωματική εμπειρία αναφορικά με το πώς και η άθληση συνέβαλε στο να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Επιπλέον ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του Ιδρυτή του Be Strong, ότι λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας η τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης ατόμων που εμπλέκονται με τον καρκίνο 1069 ενδέχεται να κλείσει. Οι εκπρόσωποι των Ολυμπιονικών ζήτησαν από τους παριστάμενους πολιτικούς, να ευαισθητοποιηθούν ως προς το αντίθετο, ενώ ο κ. Μιχαήλ δήλωσε ότι την παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας αρκεί να μην σταματήσει η λειτουργία της, καθώς παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες προς τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας η Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βουλα Ζυγούρη δήλωσε στο Onsports.gr: «Ως ολυμπιονίκες έχουμε χρέος να ενεργοποιούμαστε σε δράσεις που προάγουν τον Αθλητισμό, την Υγεία, την Παιδεία και τον Πολιτισμό. Μετά την θερμή ανταπόκριση της κοινού και των τοπικών παραγόντων, τους οποίους και ευχαριστούμε, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, το επόμενο διάστημα θα ενεργοποιηθεί τόσο στον Ασπρόπυργο , όσο και στην ευρύτερη περιοχή, με την διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων όπως αγώνες δρόμου, επιδείξεις και τουρνουά, τις οποίες φιλοδοξούμε να θεσμοθετήσουμε».

Ο έτερος εκπρόσωπων των διοργανωτών και Πρόεδρος της ΘΡΙΑ κ. Βασίλης Δέδες δήλωσε: «Καταρχάς θα ήθελα να ευχαριστήσω το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και τα σπουδαία μέλη του για την συνδιοργάνωση της αποψινής Ημερίδας. Η βαθειά επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών σε σχέση με τα θέματα που ανέπτυξαν ενημέρωσε άμεσα και αποτελεσματικά το κοινό του Ασπροπύργου για την καθολική συμβολή της άθλησης στην βελτίωση τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής υγείας και κατ επέκταση της καθημερινότητας μας. Θα είμαστε ευτυχείς να συνδράμουμε με τους Ολυμπιονίκες μας, σε δράσεις στην ευρύτερη περιοχή, που θα προάγουν τον παραπάνω στόχο».

https://web.archive.org/web/20141121151224/https://www.onsports.gr/Spor/Stibos/item/444319-Draseis-Proagogis-Athlitismoy-kai-Ygeias-apo-ton-Syllogo-Ellinon-Olympionikon