Διακεκριμένοι Ολυμπιονίκες βραβεύτηκαν από την « Συμπολιτεία Ολυμπίας»

George Spyros

Τιμώντας την «Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη» στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 8ου Δρόμου Εκεχειρίας που θα γίνει στις 7 Μαΐου από την Αρχαία Ήλιδα έως την Αρχαία Ολυμπία, η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΣ τίμησε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας και την ελληνική ναυτοσύνη σε μια γιορτή του Ναυτικού και της Ελληνικής Θάλασσας. Με την παρουσίαση εξαιρετικών ζωγραφικών έργων του 19ου έως και των αρχών του 20ου αιώνα που ανήκουν σε Ιδιωτικές Συλλογές, η Συμπολιτεία Ολυμπίας ξεκίνησε τις εκδηλώσεις της, στο φιλόξενο χώρο του Πολεμικού Μουσείου με τίτλο: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος».

George Spyros

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για τις διακρίσεις, το ήθος και για την προσφορά τους στο ολυμπιακό ιδεώδες, αθλητές της Ιστιοπλοΐας και η ελληνική ναυτοσύνη. Όλοι οι ομιλητές εξήραν το έργο της Συμπολιτείας Ολυμπίας και τη διοργάνωση του Δρόμου της Εκεχειρίας που, πλέον, έχει γίνει θεσμός. Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.

George Spyros

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης, απένειμε το βραβείο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας μαζί με την υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλλη στον χρυσό Ολυμπιονίκη κ. Ιωάννη Μελισσανίδη.

Ακολούθησαν οι βραβεύσεις διακεκριμένων Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών  της ιστιοπλοΐας:

  • Τον αποθανόντα χρυσό Ολυμπιονίκη στη Ρώμη το 1960 στο Dragon, Οδυσσέα Εσκιτζόγλου που εκπροσώπησαν οι κόρες του Χριστίνα και Κατερίνα τίμησε ο πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος.
  • Τον επίσης αποθανόντα χρυσό Ολυμπιονίκη στη Ρώμη το 1960 στο Dragon, Γεώργιο Ζαϊμη που εκπροσώπησε ο ανιψιός του Ανδρέας Πολέμη τίμησε ο πρόεδρος της ΔΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος.
George Spyros
  • Την χρυσή Ολυμπιονίκη στην Αθήνα το 2004 στα 470 κα Σοφία Μπεκατώρου τίμησε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ και εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη, κα Νίκη Αραμπατζή.
  • Την χρυσή Ολυμπιονίκη στην Αθήνα το 2004 στα 470 κα Αιμιλία Τσουλφά, τίμησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Θεοδ. Βασιλόπουλος.
George Spyros
  • Τον χάλκινο Ολυμπιονίκη του 2016 στο Ρίο στο 470 κ. Παναγιώτη Μάντη τίμησε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Μουσείου Στρατηγός κ. Μένιος Κράγκαρης. Ο κ. Μάντης παρέλαβε και το βραβείο για τον κ. Παύλο Καγιαλή ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό για αγώνες.
George Spyros
  • Την χάλκινη Ολυμπιονίκη στο Yngling στους Ο.Α. στο Πεκίνο το 2008 κα  Σοφία Παπαδοπούλου τίμησαν η κα Ντόρα Πάλλη και ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Τάκης Αλεξόπουλος.
  • Τον Παραολυμπιονίκη της Ιστιοπλοΐας κ. Θεόδωρο Αλεξά τίμησε ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ κ. Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.
George Spyros

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αθλητές Πλωτάρχης Φλωρεντία Σφακιανού, Ολυμπιονίκης Καταδύσεων, πλωτάρχης Στυλιανός Σωτηρίου, Παγκοσμιονίκης Ιστιοπλοΐας, Πλωτάρχης Βλάσσης Μάρας Παγκοσμιονικης Ενόργανης Γυμναστικής, Λοχαγός Γεώργιος Φράγκος, Παγκοσμιονίκης ιστιοσανίδας, Λοχαγός Καλλίνικος Κρεανγκα, Παγκοσμιονίκης  επιτραπέζια αντισφαίριση, Αντισμήναρχος Μαρία Χριστοφορίδου, Παγκοσμιονίκης άρση βαρών, Επισμηναγός Μαρία Λουίζα Βρυώνη, Ολυμπιονίκης Πάλης, Αντισμήναρχος Ιωάννης Μελισσανίδης, Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής.

George Spyros

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις διοργανώνονται από τη Συμπολιτεία Ολυμπίας, συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, τους Δήμους Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων, συνεργαζόμενο φορέα υποστήριξης το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του #BEACTIVE, τεχνική υποστήριξη Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

 

Τελούν υπό την Αιγίδα: των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Αθλητισμού – Γ.Γ.Α., Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Τουρισμού, το Διεθνές Συμβούλιο Στρατιωτικού Αθλητισμού (CISM), την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, την Ένωση Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εθελοντική Υποστήριξη το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας, τους Προσκόπους της Ηλιούπολης, τον Ε.Ο.ΠΥ.Δ. Βραχναίικων, Σ.Ε.ΔΙ.Π. Δυτικής Αχαΐας.

 

Top