ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ “Θάλασσα-Εθνικός πλούτος-υγεία”

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                                         Αθήνα, 11/1/21

Με  μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθές  Κυριακή  10/1/21 η διαδικτιακή επιστημονική  εκδήλωση  με θέμα  <Θάλασσα-Εθνικός πλούτος-υγεία>, από την επιστημονική επιτροπή προώθησης  Κρητικής διατροφής  και  θεματικού τουρισμού.

Θέματα για τη διαβίωση των ναυτικών, τους κινδύνους για την υγεία τους, το ναυταθλητισμό ως εφαλτήριο για υγιεινό τρόπο ζωής, τη ναυτιλιακή οικονομία, την κυκλική οικονομία από πλαστικά της θάλασσας, την ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού παρουσιάστηκαν από σημαντικούς εισηγητές.

Ο  καθηγητής Ιατρικής και Πρόεδρος Υγείας και Πρόνοιας Πανεπιστημίου Δ.Αττικής κ.Χανιώτης, ο Πρόεδρος  της Ενωσης διαιτολόγων Ελλάδος και διδάκτωρ του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ.Κανελλάκης, ο Αντιπρόεδρος των Ελλήνων Ολυμπιονικών και Αργυρός Ολυμπιονικης κωπηλασίας κ.Μούγιος, ο Πρόεδρος  του ΕΒΕΠ κ.Κορκίδης, ο Ιδρυτής της Enaleia –οικονομολόγος  κ.Αραπάκης, το μέλος  του Δ.Σ. του Π.ο.ι.α.θ κ.Ρούδας, ,ο τ.Πρόεδρος  ΕΦΕΤ-ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου κ.Κατσαρός και ο Διδάκτωρ Ιατρικής κ.Αλιφιεράκης ενημέρωσαν χιλιάδες  άτομα που παρακολούθησαν.

Τελούσε  υπό την αιγίδα  του  Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του ΕΒΕΠ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ενωσης  Διαιτολόγων Ελλάδος, της ΕΛΔΕ, της ΕΣΟΑ, του ΣΕΟ, του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Χαιρετισμούς  απηύθυναν  ο Υφυπουργός  Ναυτιλίας κ.Κατσαφάδος,  ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού κ.Αυγενάκης,  ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Πατούλης,  ο Περιφερειάρχης Κρήτης  κ.Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  κ.Πατέρας,  ο Εθνικός Στρατιωτικός μας Αντιπρόσωπος σε  ΝΑΤΟ  και Ε.Ε. Αντιναυαρχος κ.Παυλόπουλος,  ο  Πρόεδρος  της ΕΛΔΕ κ.Γρηγοράκης, ο Πρόεδρος  Εθνικού  Συμβουλίου Νεολαίας κ.Δρίκος,  η  Πρόεδρος  ΕΣΟΑ κ.Κοζομπόλη, η Αντιπρόεδρος ΣΕΟ κ.Νιαγκουάρα,

Η ανωτέρω εκδήλωση  ήταν η  110 η  της διοργανώτριας επιτροπής  που δραστηριοποιείται  πάνω από μια 10ετία σε  Πρεσβείες και Γενικά Προξενεία μας στο εξωτερικό, στην Αμερική  σε συνεργασία με  το τμήμα δημόσιας υγείας του Χάρβαρντ, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο-Φανάρι, σε Ενοπλες Δυνάμεις, Ευπαθείς ομάδες  και μεγάλες φοιτητικές ενώσεις.

Η      Πρόεδρος  της διοργανώτριας επιτροπής  κυρία Δασκαλάκη που είχε και το συντονισμό   ευχαρίστησε τους συνεργάτες και υψηλούς προσκεκλημένους  για την πολυετή και επιτυχημένη  συνεργασία.

Top