ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Imagine Peace

Στα πλαίσια της συνεργασίας του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο στο πρόγραμμα IMAGINΕ PEACE, πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου, επίσκεψη στα Εκπαιδευτήρια Πλάτων καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας στις 9 Μαΐου. Τον ΣΕΟ εκπροσώπησε η Ολυμπιονίκης και Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Εύη Μωραϊτίδου (Υδατοσφαίριση) που είχε την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στα παιδιά και να μεταφέρει τις εμπειρίες της αλλά και την αξία του “ευ αγωνίζεσθαι”.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που ταξίδεψε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, παράλληλα με το Ολυμπιακό Φώς και συνεχίζει την πορεία του, πέρασε στις 14 Μαΐου από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών με την συμμετοχή των Ολυμπιονικών Γιάννη Τσιντσάρη (Άρση Βαρών) και Απόστολο Τασκούδη (Ελευθέρα Πάλη) και στις 15 Μαΐου από την Αδαμάντιο Σχολή στην Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή του Ολυμπιονίκη της Πετοσφαίρισης Κωνσταντίνο Προύσαλη και της Τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση. Τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά Ολυμπιονίκες από διάφορα αθλήματα και να συνομιλήσουν μαζί τους.
Ο ΣΕΟ θα συνεχίσει να συνδρομή του στο πρόγραμμα, προβάλλοντας τα διαχρονικά ιδεώδη του Ολυμπισμού και της Εκεχειρίας στα παιδιά, τους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, σε μια εποχή όπου πραγματικά πρότυπα και αξίες είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.