ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – “2004-2014… 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“2004-2014… 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ”
Mε την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού, της Πρωταθλήτριας κολύμβησης και βουλευτή κας Ελένης Αυλωνίτου, των Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου κας Ντίνας Νικολάκου και κας Ελένης Αλιφέρη καθώς και Εκπροσώπων του Δήμου Καλαμάτας, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, επ’ αφορμής της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, σε συνεργασία με το Elite City Resort της Καλαμάτας.
Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο του Elite City Resort, την Ημερίδα «2004-2014, 10 χρόνια μετά. Εμπειρίες και Δράσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών», κατά την οποία Έλληνες Ολυμπιονίκες και άλλοι επιφανείς άνθρωποι του αθλητισμού, μετέφεραν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους για το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού καθώς και τις δράσεις των Ολυμπιονικών για το προηγούμενο, και το επερχόμενο χρονικό διάστημα, στις 3 ενότητες που πραγματοποιήθηκαν, ήτοι:
1η Ενότητα: Ανασκόπηση 2004
2η Ενότητα: Η Ολυμπιακή Κληρονομιά. Διαπιστώσεις και Προτάσεις.
3η Ενότητα: Δράσεις Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Προαγωγή του Αθλητισμού του Πολιτισμού, της Παιδείας και της Υγείας.
Πριν την Ημερίδα, στα πλαίσια του Προγράμματος «Αθλητικός Προσανατολισμός» του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, είχαν πραγματοποιήσει επίδειξη των Ολυμπιακών Αθλημάτων του Τζούντο, της Τοξοβολίας και του Μπάντμιντον, που ενθουσίασαν το κοινό της Καλαμάτας.
Μετά το πέρας της Ημερίδας, οι Ολυμπιονίκες ξενάγησαν τον Υπουργό και τους λοιπούς παριστάμενους στην Έκθεση “Κειμήλια Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων” που έχουν οργανώσει σε συνεργασία με το Συλλέκτη Τάσο Παπαδόπουλο η οποία λειτουργεί δωρεάν για το κοινό εδώ και ενάμιση χρόνο σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Elite City Resort.
Την Κυριακή 21.09.2014 στις 11:00 στα πλαίσια της συνέχειας της Ενημερωτικής Εκστρατείας «Μαθαίνω να Κολυμπώ με Ασφάλεια», οι Ολυμπιονίκες πραγματοποίησαν στην πισίνα του Elite City Resort, επίδειξη και τεχνικές για ασφαλή κολύμβηση -ακόμη και σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης- καθώς και επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ενώ ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν και σε άλλες δράσεις για την Εξάλειψη των Πνιγμών
Το διήμερο ολοκληρώθηκε με ένα Αγώνα Πόλο επίδειξης, όπου Έλληνες Ολυμπιονίκες της υδατοσφαίρισης κι όχι μόνο, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας, παρουσίασαν τα μυστικά του αθλήματος στο κοινό.
Με την ολοκλήρωση των δράσεων, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, προέβει στην παρακάτω δήλωση:
«Η επέτειος των 10 χρόνων από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, δεν θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους, καθώς ο συμβολισμός του νούμερου, φέρνει στο μνήμη μας υπέροχες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος. Πόσο δε μάλλον όταν ο Ελληνικός Αθλητισμός, 10 χρόνια μετά, βρίσκεται σε τόσο κρίσιμη καμπή. Η επέτειος αυτή, μας έδωσε την ευκαιρία και την αφορμή, να κινητοποιήσουμε και να συγκεντρώσουμε όλους τους φορείς, για να βάλουμε στο τραπέζι τα ζητήματα που χρήζουν επίλυσης. Είναι πολύ αισιόδοξη η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας των πολιτικών και λοιπών παραγόντων του αθλητισμού, η εμπλοκή τους και η σύναψη συνεργασιών μαζί μας, για την προαγωγή του αθλητισμού, του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας. Τέλος, η επιλογή των εγκαταστάσεων του Elite City Resort Καλαμάτας για την διοργάνωση του δι-ημέρου αυτού, εμπεριέχει και τον συμβολισμό της στήριξης όλων εκείνων των φορέων της Ιδιωτικής Πρωτοβουλίας και της Επιχειρηματικότητας που στέκονται αγωγοί στους αθλητές και προάγουν δράσεις Αθλητικού Τουρισμού».
Top