ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς διαδικτυακά, διεθνής επιστημονική εσπερίδα με θέμα τη συμβολή της κρητικής διατροφής και άσκησης στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέμπτη 18-3-2021
Tην Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 και ώρα 18.30 πραγματοποιήθηκε επιτυχώς διαδικτυακά, διεθνής επιστημονική εσπερίδα με θέμα τη συμβολή της κρητικής διατροφής και άσκησης στην αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης.
Η επιστημονική επιτροπή προώθησης Κρητικής διατροφής με πάνω από 111 επιστημονικές εκδηλώσεις την τελευταία δεκαετία εντός και εκτός Ελλάδος, ενημερώνει πάντα, χωρίς καμμία χρέωση, σε θέματα υγείας, ευζωίας και θεματικού τουρισμού.
Ενοπλες δυνάμεις, Στρατιωτικές σχολές, Ευπαθείς ομάδες, Φοιτητικές ενώσεις, Πρεσβείες της χώρας μας και Γενικά Προξενεία στο εξωτερικό, συνεργασία με το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, συνεργασία με Φανάρι-Οικουμενικό Πατριαρχείο-Μεγάλη του Γένους Σχολή , αποτελούν δράσεις της ανωτέρω επιστημονικής ομάδας.
Από τους πρώτους μήνες της πανδημικής κρίσης η επιτροπή δημιούργησε 2 ομάδες υποστήριξης, με κάθε ειδικότητα-προσφορά-κοινωνική στήριξη για όλο τον κόσμο.
Οι Καθηγητές Ιατρικής Πανεπιστημίου Δ.Αττικής κ.Χανιώτης , ο Καθηγητής Ιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος Ενωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος-Διδάκτωρ κ..Κανελλάκης, η Aντιπρόεδρος Ελλήνων Ολυμπιονικών – αξιωματικός ΑΣΑΕΔ, κ.Νιαγκουάρα , η υπ.Διδάκτωρ Ψυχολογίας κ.Hellstrand, ο επ.Πρόεδρος ΕΦΕΤ-ΕΚΕΦΕ Δημόκριτου κ.Κατσαρός και άλλοι έγκριτοι επιστήμονες ενημέρωσαν και αυτή τη φορά χιλιάδες συνανθρώπων μας.
Θέματα όπως διατροφή και ψυχική υγεία, υγεία αθλουμένων, η άσκηση σύμμαχος στην έξοδο από την κρίση, κίνηση γονέων και παιδιών στην πανδημία, πεπτικά ένζυμα στην δυσανεξία στη γλουτένη, κρητική διατροφή και πανδημία , και άλλα θα παρουσιαστούν με νέα δεδομένα και στοιχεία.
Συγχαρητήρια στην κα Υρώ Δασκαλάκη και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχημένη εκδήλωση.