Δελτίο Τύπου – Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών στο Τόκιο της Ιαπωνίας

Με τον πιο επίσημο τρόπο πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των Συλλόγων Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών στο Τόκιο της Ιαπωνίας.
Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγη σε μία κατάμεστη αίθουσα από εκπροσώπους των Ιαπωνικών ΜΜΕ, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και επί σειρά ετών συμπαίκτριά της στην Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης κα Εύη Μωραϊτίδου, συνυπέγραψε με τον Πρόεδρο των Ιαπώνων Ολυμπιονικών και Χρυσό Ολυμπιονίκη στη Σεούλ το 1988 κ. Suzuki Daichi, μνημόνιο συνεργασίας που προβλέπει κοινές δράσεις από μέλη των 2 Συλλόγων τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ιαπωνία, για την προαγωγή του Αθλητισμού, της Υγείας, της Παιδείας και του Πολιτισμού της μίας χώρας στο κοινό της άλλης.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο Πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής της Ιαπωνίας κ. Τsunekazu Τakeda, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ιαπωνία κ. Λουκάς Καρατσώλης και ο κ. Διονύσης Πρωτόπαππας, Σύμβουλος Α Οικονομικών & Εμπορικών υποθέσεων.
Μεταξύ άλλων η Πρόεδρος του ΣΕΟ Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε: “Είμαστε ιδιαιτέρα ευτυχείς για την συνεργασία με τους Ιάπωνες Ολυμπιονίκες, καθώς αποτελεί πρώτης τάξεως υπόβαθρο για την προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, οι Ιάπωνες Ολυμπιονίκες εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για τον Ελληνικό Πολιτισμό και τη δημιουργία του Ολυμπιακού Κινήματος. Κατά παρόμοιο τρόπο δόθηκε και σε εμάς η ευκαιρία να αποτυπώσουμε το θαυμασμό μας στον Ιαπωνικό Πολιτισμό, όπως αυτός εκφράζεται από την συνεισφορά του στο Παγκόσμιο Αθλητικό Στερέωμα. Ελπίζουμε ότι η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Ελλήνων και Ιαπώνων Ολυμπιονικών, θα συμβάλλει στην περαιτέρω προσέγγιση των 2 σπουδαίων πολιτισμών μας, ιδιαίτερα εν’ όψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιαπωνική Πρωτεύουσα”.