Δελτίο τύπου – Εκδήλωση κοπής πίτας Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

 
Μία πολύ όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ), με τον οποίο ο Σύλλογος έχει αγαστή συνεργασία σε κοινές κοινωνικές και αθλητικές δράσεις. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που συντόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου κ. Γιάννης Σταθόπουλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκαναν αναφορά πεπραγμένων του 2014, ενώ στη συνέχεια τιμήθηκαν φορείς του αθλητισμού που προάγουν το Ολυμπιακό ιδεώδες, πολλά υποσχόμενους νέους αθλητές και παραολυμπιονίκες, επιφανείς επιστήμονες για την κοινωνική τους προσφορά, καθώς και τους χορηγούς και υποστηρικτές του Συλλόγου. Επιπλέον ανακοινώθηκε η συνεργασία της DPG DIGITAL MEDIA με τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών, για την ανάπτυξη της νέας ιστοσελίδας του Συλλόγου, με λειτουργικότητες και εφαρμογές που θα συμβάλλουν στην ενημέρωση, τη διάδραση και την αύξηση της αναγνωρισιμότητας της αθλητικής ιστορίας όλων των Ελλήνων Ολυμπιονικών.
 
Kατά την ανασκόπηση των πεπραγμένων του Συλλόγου, η Α’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΟ Βιργινία Κραβαριώτη, αναφέρθηκε για τη συνεργασία του Συλλόγου με κορυφαίους Αθλητικούς Φορείς.
 
Η Ειδική Γραμματέας του ΔΣ κα Σοφία Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε για το πρόγραμμα «Αγωνιζόμαστε για την ΕΛΠΙΔΑ, Κερδίζουμε το ΖΩΗ», που εκπόνησε ο ΣΕΟ για την διάδοση του μηνύματος του Εθελοντισμού της Νέας Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Ελπίδας,
 
Το μέλος του ΔΣ του ΣΕΟ κα Ειρήνη Αϊδηνλή, για την επιμόρφωση του κοινού μέσω της διοργάνωσης Συνεδρίων, Ημερίδων και Σεμιναρίων, ενώ το έτερο μέλος του ΔΣ κ. Δημήτρης Καφφάτος αναφέρθηκε για τις δράσεις του ΣΕΟ στα σχολεία της Ελλάδας μέσω του προγράμματος «αθλητικός Προσανατολισμός» και του «Κοινωνικού Σχολείου» και τέλος η Ταμίας του ΔΣ του ΣΕΟ παρουσίασε προγράμματα και στόχους για τη νέα χρονιά.
 
Κατά τον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κα Βούλα Κοζομπόλη δήλωσε:
 
«Συνεχίζοντας την προσπάθεια που είχε γίνει και από τα προηγούμενα Διοικητικά Συμβούλια, από την 1η στιγμή που αναλάβαμε, προσανατολιστήκαμε στο να αναδιαρθρώσουμε το Σύλλογο μας εσωτερικά, να τον στελεχώσουμε με τους κατάλληλους ανθρώπους και να προκαλέσουμε συσπείρωση μεταξύ των μελών του, ενώ στο εξωτερικό περιβάλλον, κινητοποιήσαμε το μεγαλύτερο δυνατόν αριθμό φίλων του αθλητικού κινήματος για την ανάδειξη των αξιών μας και την επίτευξη των στόχων μας μέσα από διαρκείς δράσεις, που ως απώτερο στόχο έχουν την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και την νεολαία στα πλαίσια μίας κοινωνικής ανταποδοτικότητας και πάντα σε εθελοντική βάση! Και αξίζει να σημειωθεί και χωρίς ιδιαίτερους οικονομικούς πόρους, μέσα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, που όλοι γνωρίζετε. Μαζί με τη δέσμευσή μας, να συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο τις προσπάθειές μας, ανεξαρτήτου πολιτικο-οικονομικού περιβάλλοντος, σας εύχομαι από καρδιάς μία Καλή, Παραγωγική Χρονιά με Υγεία».
 
Κατά την διάρκεια των βραβεύσεων που συντόνισε ο Α’ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΤ, κ. Αντώνης Αντωνόπουλος απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους κάτωθι:
 
1) Στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, για το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016». Την βράβευση έκαναν η Πρόεδρος του Συλλόγου, Βούλα Κοζομπόλη και η αντιπρόεδρος Εύη Μωραϊτίδου, αργυρές Ολυμπιονίκες και οι 2 στην υδατοσφαίριση.
Το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο 2016», βοηθά αθλητές υψηλού επιπέδου, να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
2) Οι κυρίες Κοζομπόλη και Μωραϊτίδου βράβευσαν ακόμη την πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου Γυναικών Καλλιπάτειρα, κ. Κατερίνα Παναγοπούλου, για την πρόσφορα της στον ΣΕΟ, τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τον πολιτισμό.
3) Στον Πρόεδρο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας κ. Ισίδωρο Κούβελο για το πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ακαδημίας : «Ευ αγωνίζεσθαι –Άννα Πολλάτου». Την βράβευση έκαναν, η γενική γραμματέας του ΣΕΟ Βούλα Ζυγούρη και ο Χάλκινος Ολυμπιονίκης της Πάλης Αμιράν Καρντάνωφ
4) Στην αθλήτρια της υδατοσφαίρισης, Ελευθερία Πλευρίτου, για τις κορυφαίες επιδόσεις της. Την βράβευση έκανε η Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Ντόρα Πάλλη
5) Στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, για την δεκαετή εκπαιδευτική του δραστηριότητα. Το Ολυμπιακό μουσείο εκπροσώπησε η κ. Κατερίνα Παναγοπούλου και βραβεύτηκε από τον Διοικητή του ΑΣΑΕΔ κ. Σπύρο Ανδριόπουλο.
6) Στην Υποδιευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας κ. Ντόρα Πάλλη, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι την Διαφορετικότητα» Την βράβευση έκαναν οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες των Καταδύσεων, Θωμάς Μπίμης και Νίκος Συρανίδης.
7) Στον Διευθυντή του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνο Φίλη, για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι την Διαφορετικότητα». Την βράβευση έκαναν οι Αργυροί Ολυμπιονίκες της Άρσης Βαρών Βαλέριος Λεωνίδης και Λεωνίδας Κόκκας.
 Στην διευθύντρια της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ. Ιλεάνα Κλοκώνη, για την συγγραφή του βιβλίου, «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!». Την βράβευση έκαναν οι Αργυροί Ολυμπιονίκες της Κωπηλασίας Βασίλης Πολύμερος και Δημήτρης Μούγιος.
9) Στον πρόεδρο του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ), κ. Ρότζερ Γκαττ, για την πολύτιμη βοήθεια και την άψογη συνεργασία του Ομίλου με τον Σύλλογο των Ολυμπιονικών. Την βράβευση έκανε ο Χρυσός Ολυμπιονίκης της Γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος.
10) Στον παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, Αριστείδη Μακροδημήτρη, για τις σπουδαίες επιδόσεις του.Την βράβευση έκαναν οι Χάλκινοι ολυμπιονίκες Χριστίνα Γιατζιτζίδου – Κωπηλασία και Εύα Χριστοδούλου – Γυμναστική
11) Στον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα, κ. Νικήτα Κάρτσωνα, για την πολύτιμη αρωγή στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Το βραβείο παρέδωσε, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γιώργος Φουντουλάκης.
12) Στην εταιρεία Goldair Τοurism, για την αρωγή της στις δράσεις του Συλλόγου Ολυμπιονικών και την πολύτιμη υποστήριξη της. Την εταιρεία εκπροσώπησε, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κ. Δέσποινα Μαυρίδου και παρέλαβε την τιμητική πλακέτα για την Goldair από τις Aργυρές Ολυμπιονίκες της Υδατοσφαίρισης Ευτυχία Καραγιάννη και Γεωργία Ελληνάκη.
13) Στον Δ/ντη της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ογκολογικού Νοσοκομείου Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», Καθηγητή κ. Στέλιο Γραφάκο, για την πολύτιμη αρωγή του στο πρόγραμμα που εκπόνησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, κερδίζουμε την Ζωή».
Την βράβευση έκαναν οι Αργυρές Ολυμπιονίκες της Υδατοσφαίρισης Αγγελική Καραπατάκη και Τόνια Μωραϊτη.
14) Στην αθλήτρια Αθηνά Αγγελοπούλου, για τις σπουδαίες επιδόσεις στο άθλημα της Κωπηλασίας. Την βράβευση έκανε, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης του ακόντιου Μιρέλα Μανιάνι.
15) Στην εταιρεία Roche diagnostic, για την αρωγή της στις δράσεις του Συλλόγου Ολυμπιονικών και την πολύτιμη υποστήριξη της. Την βράβευση έκανε ο Αργυρός Ολυμπιονίκης της Πάλης κ. Πέτρος Γαλακτόπουλος στον εκπρόσωπο της εταιρείας κ. Θανάση Ακάλεστο, Head of Medical Marketing & Scientific Affairs
16) Στην αθλήτρια της ξιφασκίας Έφη Βλάμη, τόσο για τις αθλητικές διακρίσεις της, όσο και για το γεγονός ότι νίκησε τον καρκίνο. Επιπλέον βραβεύτηκε και για την πολύτιμη αρωγή της στο πρόγραμμα που εκπόνησε ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών «Αγωνιζόμαστε για την Ελπίδα, κερδίζουμε την Ζωή».Την βράβευση έκανε ο Ολυμπιονίκης της Πάλης κ. Κώστας Θάνος.
17) Στον αθλητή της κολύμβησης Απόστολο Χρήστου για τις αθλητικές του διακρίσεις. Την βράβευση έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Σπύρος Πάντζας.
18) Στον αθλητή της ξιφασκίας Μάριο Γιακουμάτο για τις εξαιρετικές αθλητικές του διακρίσεις. Τη βράβευση έκανε ο κ. Σταύρος Μακαρίου, Δημοσιογράφος, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής αθλητισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πλήθος ολυμπιονικών από σχεδόν όλο το φάσμα των Ολυμπιακών αγωνισμάτων παρέστησαν στην Εκδήλωση και οι οποίοι αναφέρονται ακολούθως:
ΒΟΥΛΑ ΚΟΖΟΜΠΟΛΗ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΒΟΥΛΑ ΖΥΓΟΥΡΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ
ΕΥΗ ΜΩΡΑΪΤΙΔΟΥ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΚΡΑΒΑΡΙΩΤΗ – ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗ -ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΦΦΑΤΟΣ – ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΪNΔΙΛΗ – ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΤΑΜΠΑΚΟΣ – ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΚΡΙΚΟΙ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΩΤΑΣ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΛΛΗΝΑΚΗ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ γάτος – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ πιλότος -ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΩΡΑΙΤΗ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΝΙΚΟΣ ΣΙΡΑΝΙΔΗΣ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΘΩΜΑΣ ΜΠΙΜΗΣ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΚΚΑΣ – ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΙΡΕΛΑ ΜΑΝΙΑΝΙ – ΣΤΙΒΟΣ ΑΚΟΝΤΙΟ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΡΤΙΟΜ ΚΙΟΥΡΕΓΚΙΑΝ – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΑΜΙΡΑΝ ΚΑΡΝΤΑΝΩΦ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΓΚΑΝΟΥΔΑΚΗ – ΞΙΦΑΣΚΙΑ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΤΖΙΤΖΙΔΟΥ – ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ – ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΧΡΥΣΑ ΜΠΙΣΚΙΤΖΗ – ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΔΕΣΚΟΥΛΙΔΗΣ- ΠΑΛΗ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ – ΜΠΑΣΚΕΤ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΑΚΑΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΔΥΣΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΝΙΚΟΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ – ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΛΕΤΟΓΛΟΥ – ΣΤΙΒΟΣ ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΣΤΙΒΟΣ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ – ΣΤΙΒΟΣ ΒΑΔΗΝ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΕΦΗ ΠΑΠΠΑ – ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ
ΒΑΛΕΡΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΗΣ – ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΓΙΟΣ – ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΕΥΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ – ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΝΣΑΜΠΛ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΑΡΙΑ – ΛΟΥΪΖΑ ΒΡΥΩΝΗ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΘΑΝΟΣ – ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΙΚΗ ΠΑΛΗ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ – ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΛΗ