Γρηγόρης Χατσατουριάν

Χειροσφαίριση,
2004 Αθήνα
6η Ολυμπιακή Θέση

Ο Γρηγόρης Χατσατουριάν (19 Απριλίου 1977) είναι Έλληνας χειροσφαιριστής. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ελλάδας χειροσφαίρισης. Ήταν μέλος της ομάδας στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. [2] και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 καταλαμβάνοντας την 6η θέση. Σε συλλογικό επίπεδο, αγωνίστηκε για τον ΑΣΕ Δούκα με τον οποίο έχει κατακτήσει τρία πρωταθλήματα (1998, 2001, 2008) και τρία Κύπελλα Ελλάδος (1998, 1999, 2008) ενώ παράλληλα αγωνίστηκε δέκα χρόνια στην Εθνική ομάδα (1996-2006, 110 συμμετοχές),

Την απόφαση του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών ανακοίνωσε ο Γρηγόρης Χατσατουριάν. Ο άσος του ΑΣΕ Δούκα υποστήριξε πως η απόφαση αυτή πάρθηκε αφού θεωρεί ότι δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα αφού εδώ και μια δεκαετία πρόσφερε όσο περισσότερα μπορούσε: «Από το 1996 μέχρι σήμερα θεωρώ πως ό,τι είχα να προσφέρω, το έχω προσφέρει», ισχυρίστηκε και φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι θα είναι πάντα δίπλα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Με την ευκαιρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο οποίο θα λάβει μέρος η Εθνική ομάδα των ανδρών, θα ήθελα να κάνω την ακόλουθη δήλωση. Τα τελευταία χρόνια η παρουσία μου στην εθνική ομάδα δεν είναι διαρκής, καθώς εδώ και καιρό οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να διατηρούμαι στο επίπεδο που απαιτείται για να είμαι μέλος αυτής της ομάδας», τόνισε ο 29χρονος άσος και συμπλήρωσε:

«Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους προπονητές, φροντιστές, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές και τους ανθρώπους της ομοσπονδίας, με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε μαζί. Αναμφίβολα η μεγαλύτερη στιγμή για μένα ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας. Και φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, με τους οποίους είμαι πολύ βαθιά συνδεδεμένος. Είμαι βέβαιος ότι η ομάδα μας θα μάς χαρίσει πολλές ακόμα διακρίσεις στο μέλλον. Εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της».

Ο πρόεδρος της ΟΧΕ, Στέλιος Αγγελούδης, δήλωσε για την απόφαση του Χατσατουριάν να αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Ο Γρηγόρης Χατσατουριάν, αθλητής με εξαιρετικό ήθος και με σπουδαία προσφορά στην εθνική ομάδα, θα έχει πάντα τις ευχαριστίες όλων μας για όσα προσέφερε και πιστεύουμε πως πάντα θα είναι στο πλευρό του αθλήματος».

Στο γεγονός αυτό δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής, Ουλφ Σέφερτ, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Γρηγόρης Χατσατουριάν είναι ένας από τους πιο σοβαρούς αθλητές που είχα στην καριέρα μου. Υπόδειγμα στις προπονήσεις και στην προετοιμασία. Άντεξε στον σκληρό ανταγωνισμό στη διάρκεια της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και άρπαξε την ευκαιρία. Συνέβαλε με τις δυνάμεις του στην κατάκτηση της 6ης θέσης. Δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα. Ίσως θα μπορούσε να συνεχίζει να παίζει στην εθνική ομάδα».

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής ανδρών και νυν προπονητής της εθνικής εφήβων, Νίκος Γραμματικός, επεσήμανε για τον Χατσατουριάν: «Πρόκειται για μια εξαίσια προσωπικότητα. Έχω ιδιαίτερη φιλική σχέση μαζί του. Θεωρώ ότι μπορούσε να μείνει στην εθνική ομάδα και είχε θέση σε αυτή, πήρε όμως αυτή την απόφαση, αλλά είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσει να είναι κοντά στο άθλημα και στην εθνική ομάδα».

Για τον 29χρονο αθλητή μίλησε και ο Στέλιος Αλεπουδέας, ο συνεργάτης του νυν τεχνικού της εθνικής ανδρών, Γκόραν Πέρκοβατς: «Αξίζει σεβασμού ο Γρηγόρης Χατσατουριάν για τον επαγγελματισμό του, για τη διάθεση που έχει να προσφέρει και για τον χαρακτήρα του, που ενώνει και δεν χωρίζει».

Ο πρώην συνεργάτης του Ουλφ Σέφερτ και νυν προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης Αρβανίτης, τόνισε: «Ο Γρηγόρης είναι ένας πολύ καλός αθλητής, ένας αδαμάντινος χαρακτήρας. Διδάσκει με το ήθος του και το παράδειγμά του μέσα στα γήπεδα. Είναι είδωλο. Είναι πρότυπο. Του εύχομαι να είναι πάντοτε υγιής και να συνεχίσει να είναι με τη συμπαράστασή του πάντα δίπλα στην εθνική ομάδα».

Για τον Χατσατουριάν μίλησε και ο αρχηγός της εθνικής ανδρών, Σάββας Καρυπίδης: «Θα ήθελα ο Γρηγόρης Χατσατουριάν να συνεχίσει να είναι κοντά μας. Σέβομαι την απόφασή του. Ο Γρηγόρης είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Έχει δώσει τα πάντα στην εθνική ομάδα. Είναι ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Πάντα τον άκουγα. Είναι ένας άνθρωπος με εξαιρετική μόρφωση και υψηλή ψυχική ποιότητα. Εμείς θα τον υπολογίζουμε σαν να παίζει δίπλα μας και είμαι σίγουρος ότι και εκείνος με την καρδιά του θα είναι κοντά μας».

https://www.sport-fm.gr/article/sports/handball/62268

 Top