“Για μια Ελλάδα με μέλλον και παιδιά” – υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών

 

Υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) και με εξαιρετική επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η τρίτη ενότητα  των εκδηλώσεων με θέμα “Για μια Ελλάδα με μέλλον και παιδιά”, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στις Οινούσσες, στο ακριτικό νησί μας που κατέκτησε την παγκόσμια ναυτιλία.

Η Επιστημονική Επιτροπή Προώθησης Κρητικής διατροφής και η DASKALAKIS  CONGRESS-TRV που διοργάνωσαν την δράση φρόντισαν ώστε επιστήμονες εγνωσμένου κύρους όπως οι Καθηγητές  Ιατρικής κ. Δημήτρης Χανιώτης και κ. Φραγκίσκος Χανιώτης, ο Καθηγητής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου κ. Αρναούτης Ιωάννης, η Σμήναρχος κα. Κ. Μιχοπούλου από τη διοίκηση της Σχολής Αξιωματικών Νοσηλευτικής να μεταβούν στο νησί μαζί με την Πρόεδρο της Επιστημονική Επιτροπή Προώθησης Κρητικής διατροφής κα. Δασκαλάκη για να περάσουν ένα ηχηρό μήνυμα για το μεγάλο πρόβλημα του δημογραφικού.

Η ημερίδα πραγματεύτηκε πλευρές του προβλήματος της υπογεννητικότητας όπως οι δημογραφικές  επισημάνσεις, η συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στη δημιουργία οικογένειας και ο ρόλος της σωστής διατροφής και άσκησης στη γονιμότητα.

Εκτός από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) την εκδήλωση έθεσαν επίσης υπό την αιγίδα τους το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Δήμος Οινουσσών, το Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας, η ΕΛΔΕ και ο ΠΣΕΠΕ.

Εκ μέρους του ΣΕΟ χαιρετισμούς απηύθυναν,  ο χρυσός Ολυμπιονίκης άρσης βαρών κ. Πύρρος Δήμας και η Πρόεδρος του ΣΕΟ κα. Βούλα Ζυγούρη (Ολυμπιονίκης πάλης) η όποια μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

« …με την κα Δασκαλάκη και την Επιτροπή προώθησης της Κρητικής Διατροφής, συνεργαζόμαστε πάνω από μια 10ετία. Εκτιμούμε την προσπάθεια που γίνεται γι αυτό συμμετέχουμε αδιαλείπτως σχεδόν, όλα αυτά τα χρόνια. …Αναγνωρίζοντας τους κίνδυνους πίσω από τον στον πολύ μειωμένο αριθμό των γεννήσεων στη χώρα μας, γεγονός που μας στερεί σημαντικό οικονομικό, πολιτιστικό και αθλητικό βεβαίως δυναμικό και θέλοντας να συμβάλλουμε σε ένα καλύτερο αύριο δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε και από αυτή τη δράση. ….. Διαπιστώνουμε ότι τα ακριτικά νησιά βιώνουν εντονότερα την έλλειψη παιδιών και παράλληλα επωμίζονται δυσανάλογο βάρος στα μεγάλα εθνικά και διεθνή ζητήματα της χώρας μας. Επομένως, το πρόβλημα της υπογεννητικότητας ασκεί επιπλέον πίεση στον κοινωνικό τους ιστό και αναδεικνύεται σε Νο 1 εθνικό πρόβλημα …… Το δημογραφικό λοιπόν, είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν αρκούν αποσπασματικά μέτρα όσο ριζικά και αν φαίνονται. Υπάρχουν λύσεις που θα μπορούσαν να αποφέρουν αποτελέσματα όμως επιβάλλεται να επιδρούν ολιστικά στο πρόβλημα. Εκεί που θα σταθώ όμως και που όλοι πρέπει να σταθούμε, είναι το μέλλον. Και το μέλλον ανήκει σε όσους το προετοιμάζουν!»

Χαιρετισμούς απηύθυναν  επίσης ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Δανιήλ, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος ΙΣΑ  κ. Πατούλης, ο Πρόεδρος ΠΣΕΠΕ κ. Μαυρίκος, ο Εκπρόσωπος ΓΕΑ Σμήναρχος -Ιπτάμενος κ. Μπεθάνης  ενώ γραπτώς χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κατσαφάδος, ο Υφυπουργός Πολιτισμού – Αθλητισμού κ. Αυγενάκης, ο Πρόεδρος Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Πατέρας και η Πρόεδρος Ναυτιλιακής λέσχης Πειραιά κα. Νταϊφά.

Top