Γιαζιτζίδου Χριστίνα

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ! Η Χριστίνα Γιαζιτζίδου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1989 στην Καστοριά, όπου και κατοικεί μόνιμα. Είναι αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς και Ανθυπολοχαγός στο Ελληνικό Πεζικό. Ασχολήθηκε με την κωπηλασία ενώ ήταν ακόμη μαθήτρια του Δημοτικού και πήρε για πρώτη φορά μέρος στην Εθνική ομάδα της Ελλάδας το 2004. Στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες  κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, μαζί με την συναθλήτιρα της Αλεξάνδρα Τσιάβου.

Διακρίσεις

Έχει πολλές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ άλλων, τo 2009 από κοινού με την Αλεξάνδρα Τσιάβου ήρθε πρώτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στο Πόζναν της Πολωνίας, ενώ το 2011 κατέκτησε μαζί με την Τριανταφυλλιά Καλαμποκά το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών. Μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου έχει σημειώσει και άλλες επιτυχίες όπως οι πρώτες θέσεις το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μπλεντ και στο Ευρωπαϊκό του Πλόβντιβ, ενώ τον Αύγουστο του 2012 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (το ένα από τα 2 μετάλλια που κατέκτησε η χώρα μας σε εκείνους τους αγώνες), στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, χάνοντας για λίγο τη δεύτερη θέση από τις Κινέζες, ενώ το χρυσό πήραν οι Βρετανίδες.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε ένα αφιέρωμα για την ζωή και την πορεία του Διδύμου, που  έφερε το πρώτο Ολυμπιακό Μετάλλιο για την Γυναικεία Κωπηλασία και την κορυφαία μέχρι στιγμής διάκρισή της:

Top