Γιάννης Σιδηρόπουλος

Ο Ιωάννης Σιδηρόπουλος (γεν. 1 Σεπτεμβρίου 1956) είναι Έλληνας αρσιβαρίστας. Αγωνίστηκε στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980 και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και κατέλαβε την 6η θέση στην κατηγορία των 60 κιλών.

ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 16/8/1956
ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Άνω Απόστολοι Κιλκίς
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Ανθυποπυραγός Π.Σ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ: Χ.Α.Ν.Θ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 1980 (10ος) , 1988 (6ος)
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ: Το 1983 ήταν τέταρτος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ έχει κατακτήσει μετάλλια σε Μεσογειακούς και Βαλκανικούς Αγώνες καθώς και σε πρωταθλήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπήρξε ένας από τους καλύτερους έλληνες αθλητές της εποχής του και η μεγαλύτερη διάκρισή του ήταν η 6η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ. Ο πρώτος αγώνας της καριέρας του έγινε το 1979 στους Βαλκανικούς Αγώνες της Άγκυρας όταν και πήρε την 3η θέση.

Το 1988 στη Σεούλ αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρούπ των αθλητών (60κ.). Πριν ξεκινήσει την προσπάθειά του πήγε στην εκκλησία του Ολυμπιακού Χωριού, προσευχήθηκε και ζήτησε τη βοήθεια του Θεού.

Είναι πτυχιούχος φυσικής αγωγής με ειδικότητα στο μάθημα της άρσης βαρών. Από την ημέρα που σταμάτησε τον πρωταθλητισμό, διδάσκει τα μυστικά του αθλήματος στα νέα παιδιά.
Έχει τρεις κόρες, τη Σοφία, την Καρολίνα-Ναυσικά και τη Θεοδώρα-Δάφνη.

 

Εθνική ομάδα άρσης βαρών 1988 στη Σεούλ
Σαλτσίδης Παύλος, Σφακιανάκης Χαράλαμπος, Κωνσταντινίδης Χρήστος, Σιδηρόπουλος Γιάννης, Τσιντσάρης Γιάννης, Klemens Roguski (Προπονητής), Σγουρός Γιάννης (Πρόεδρος ΕΟΑΒ)

 

 

Top